Тефтелі

Треба буде занести цей рецепт до переліку страв, які готуються просто, а смакують по-святковому.

 

IMG_20170411_124409_1

Хотіла приготувати їх ще вчора, але дехто «завівся» з пельменями і потребував допомоги на кшталт «принеси-подай-пішлавон». Так що, довелося відкласти «подвиг» 🙂

 

Отже, замість вечері, отримали тефтелі на обід.

 

До них наробили трошки домашньої лапші з учорашнього тіста, що лишилося від пельменів.

 

Вийшло смачно. Хоч декому тефтелі здалися кислуватими. Бо декто купив занадто концентровану томатну пасту. Так що, перевірте соус на смак перед тим, як заливати тефтелі. Можливо, доведеться трохи підсолодити.

 

Як соус буде занадто густим – його можна розвести теплою кип’яченою водою, але не захоплюйтеся)))

Потрібно:

  • Фарш – 500 грам

  • Рис – 100 грам

  • Булочки кунцівські – 2 штуки

  • Сіль, перець

  • Трохи молока

На соус:

  • Сметана – 350 грам

  • Томатний соус або кетчуп – 350 грам

Приготування

Рис промити і відварити до готовності.

 

IMG_20170411_104238

 

Булочки замочити ненадовго у молоці.

 

IMG_20170411_104343_1

 

Віджати трохи молоко з булочок, розім’яти їх руками.

 

Додати у фарш булочки і рис, посолити, поперчити, вимісити до певної однорідності.

 

IMG_20170411_105453

 

Сформувати з фаршу невеликі кульки. Вони робляться легше і виходять гарнішими, якщо перед кожною тефтелькою змочувати долоні у прохолодній воді.

 

Викласти кульки у форму, змащену олією.

 

IMG_20170411_111855

 

Щоб зробити заливку, змішуємо сметану із томатним соусом чи кетчупом. За потреби трохи розводимо водою чи додаємо цукор.

 

Заливаємо наші майбутні тефтелі соусом.

 

IMG_20170411_112150

 

Запікаємо у духовці 40 – 45 хвилин.

 

Мені вони до смаку з макарошками, але з гречаною кашею або картопляним пюре теж чудово смакуватимуть.

 

IMG_20170411_124345_1

 

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *