Картопелька за цим рецептом буде чудовим гарніром не тільки до оселедця, а й до будь-яких страв з м'яса чи риби.

Потрібно:
- Картопля – 400 – 500 грам
- Вершкове масло – 23 – 30 грам
- Зелень – по кілька гілочок кропу, петрушки, зеленої цибулі
- Сіль
- Перець чорний, спеції на ваш смак (наприклад, хмелі-сунелі)
Приготування
Картоплю миємо, відварюємо “у мундирі” до готовності. Даємо трохи охолонути. Чистимо картоплю, нарізаємо кружальцями або напів кружальцями.

У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо у сковороду скибочки картоплі. Солимо, перчимо за смаком. За бажанням додаємо спеції.

Обсмажуємо кружальця картоплі з обох боків до золотистого кольору. Поки картопля готується, подрібнюємо петрушку, кріп і зелену цибульку.

Викладаємо готову картоплю на тарілку, присипаємо зеленню, подаємо гарячою.
