Яблучний пиріг

В неділю була не в гуморі… Руки ні до чого не стояли. Але пачка маргарину у холодильнику шось мені муляла…

 

IMG_20170326_191311_1

 

Вдень пощастило ще купити гарненьких яблук у сусідньому супермаркеті і півлітра сметанки.

 

Сиділа майже до вечора – думала, що б його таке спекти, щоб і смачно, і кілька годин на кухні не стирчати.

 

Перший варіант був – заколотити пісочне тісто, та й по всьому. Але якось воно мені набридло.

 

Туди-сюди, і знайшла собі рецептик. Щоправда, мала тіки 4 яйця, а не п’ять.

 

Чоловіка припахала яблука чистити-різати. І вдвох  ми швиденько упоралися. Чого і вам бажаю:)

Потрібно:

  • Маргарин – 250 грам

  • Борошно – 700 грам

  • Яйця – 4 – 5 штук

  • Цукор – 150 грам

  • Ванільний цукор – 1 пакетик

  • Розпушувач – 2 чайні ложки

  • Яблука – 4 – 6 штук

Для заливки:

  • Сметана (жирненька) – 450 грам

  • Цукор – 150 грам

Приготування

Маргарину даємо якийсь час побути в теплі – щоб розм’якшився. Потім кладемо його у миску і розминаємо виделкою.

 

IMG_20170326_170507_1

 

Додаємо борошно і руками мнемо маргарин із борошном, щоб отримати таку собі крошку.

 

IMG_20170326_170813_1

 

В окрему ємність вбиваємо яйця.

 

IMG_20170326_171043_1

 

Додаємо цукор і ванільний цукор.

 

IMG_20170326_171305_1

 

Трохи взбиваємо міксером або блендером до однорідної маси.

 

IMG_20170326_171601_1

 

Вливаємо цю масу у борошно із маргарином, всипаємо розпушувач, трохи підсолюємо і вимішуємо тісто.

 

Воно має перестати липнути до рук.

 

Тісто накриваємо рушником і залишаємо.

 

IMG_20170326_172636_1

 

Тепер готуємо начинку.

 

Яблука чистимо, видаляємо серцевину. Нарізаємо скибочками.

 

У ємності змішуємо сметану із цукром. Залишаємо стояти, щоб цукор розчинився.

 

IMG_20170326_172943_1

 

Тепер ділимо тісто на 2/3 і 1/3.

 

Більшу частину викладаємо на деко, розрівнюємо.

 

IMG_20170326_174133

 

На тісто викладаємо скибочки яблук.

 

IMG_20170326_174448

 

З меншої частини тіста вирізаємо «ялиночки» і викладаємо на яблука.

 

IMG_20170326_174859_1

 

Випікаємо пиріг при температурі 180 градусів 30 – 35 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

 

Пиріг заливаємо сметаною і залишаємо на годинку, щоб сметанка застигла.

 

IMG_20170326_183149

 

Потім нарізаємо пиріг і їмо 😉

Рецепт взяла тут.

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *