Бразильський кекс із кукурудзяного борошна

Ох і довго я збиралася його зробити!

 

IMG_20170317_125735_1

Заварювання тіста на зразок заварного крему мене лякало – от не вдаються мені такі речі. Та й колупатися довго.

 

Та от чоловік купив кукурудзяного борошна, і відступати було вже нема куди.

 

Без ексцесів не обійшлося.

 

Наприклад, намастивши форму олією і борошном, я ненароком налила у неї води з-під крану. Довелося заново мити форму, витирати насухо, змащувати олією і присипати борошном.

 

Так що, закривайте крани, як носитеся із тістом 😉

 

Рецепт знайшла тут. Усе інше в інтернеті по запиту «бразильський кекс із кукурудзяного борошна» – передруки цього рецепту.

Потрібно:

  • Кукурудзяне борошно дрібного помелу – 320 грам

  • Цукор – 240 грам

  • Ванільний цукор – 1 пакетик

  • Молоко – 400 мл

  • Олія (бажано, без запаху) – 150 мл

  • 3 великих яйця

  • Сіль – дрібка

  • Розпушувач для тіста – 1 столова ложка

Приготування

У каструльці змішуємо борошно, цукор, ванільний цукор, молоко, олію і сіль.

 

Перемішуємо до однорідної маси.

 

Ставимо на невеличкий вогонь і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.

 

Зменшуємо вогонь. Так само постійно помішуючи, варимо масу протягом 5 – 7 хвилин.

 

Вона має загустіти, як манна каша.

 

Знімаємо з вогню. Переливаємо у глибоку миску. Даємо охолонути.

 

Тепер вбиваємо у тісто яйця по одному, гарненько перемішуючи тісто після кожного.

 

Наприкінці додаємо розпушувач. Перемішуємо усе.

 

Форму для випічки змащуємо олією, присипаємо борошном.

 

Переливаємо тісто у форму.

 

Випікаємо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 – 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

 

Готовий пиріг залишаємо у вимкненій духовці ще на п’ять хвилин.

 

Перекладаємо кекс на тарілку і пробуємо 😉

 

IMG_20170317_130046

 

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *