Ох і довго я збиралася його зробити!
Заварювання тіста на зразок заварного крему мене лякало – от не вдаються мені такі речі. Та й колупатися довго.
Та от чоловік купив кукурудзяного борошна, і відступати було вже нема куди.
Без ексцесів не обійшлося.
Наприклад, намастивши форму олією і борошном, я ненароком налила у неї води з-під крану. Довелося заново мити форму, витирати насухо, змащувати олією і присипати борошном.
Так що, закривайте крани, як носитеся із тістом 😉
Рецепт знайшла тут. Усе інше в інтернеті по запиту «бразильський кекс із кукурудзяного борошна» – передруки цього рецепту.
Потрібно:
-
Кукурудзяне борошно дрібного помелу – 320 грам
-
Цукор – 240 грам
-
Ванільний цукор – 1 пакетик
-
Молоко – 400 мл
-
Олія (бажано, без запаху) – 150 мл
-
3 великих яйця
-
Сіль – дрібка
-
Розпушувач для тіста – 1 столова ложка
Приготування
У каструльці змішуємо борошно, цукор, ванільний цукор, молоко, олію і сіль.
Перемішуємо до однорідної маси.
Ставимо на невеличкий вогонь і постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
Зменшуємо вогонь. Так само постійно помішуючи, варимо масу протягом 5 – 7 хвилин.
Вона має загустіти, як манна каша.
Знімаємо з вогню. Переливаємо у глибоку миску. Даємо охолонути.
Тепер вбиваємо у тісто яйця по одному, гарненько перемішуючи тісто після кожного.
Наприкінці додаємо розпушувач. Перемішуємо усе.
Форму для випічки змащуємо олією, присипаємо борошном.
Переливаємо тісто у форму.
Випікаємо у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 – 45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
Готовий пиріг залишаємо у вимкненій духовці ще на п’ять хвилин.
Перекладаємо кекс на тарілку і пробуємо 😉
Смачного!