Смажений рис по-китайськи

Смажений рис від «китайців» у нашій родині люблять всі. Апетитний, ситний гарнір доповнює гострі м’ясні страви китайської кухні. Або подається як самодостатня, багатогранна страва. Палітра смаків і відчуттів, задоволення від приготування — такий він, рецепт рису з яйцем і овочами.

Смажений рис по-китайськи

Улюблений ресторанчик «китайців» у місті давно не працює. За роки недоступності екзотичного рису довелося навчитися готувати його самій. Кухарі своїх таємниць не видають. А чоловік ниє і ниє: посмаж ото так, я вони. Правильно вийшло десь із 10-х спроби. Тепер вже скромність підказує, що мій китайський рис кращий за той, оригінальний.

Записувала цей рецепт, коли він ледь не вперше вийшов таким смачним і найбільш подібним до оригіналу, на який ми рівняємося.

Фото власне смаження на сковороді – нема. Бо рис та інші інгредієнти потрібно обсмажувати швидко на сильному вогні і постійно перемішувати. Знімати, самі розумієте, нема коли. Нє, ну можна, але щось або згорить, або підгорить.

Потрібно:

  • Рис довгий шліфований – 1 склянка (250 мл)

  • Морква – 1 штука

  • Гливи – 150 грам

  • Яйця – 3 штуки

  • Кукурудза консервована – 100 – 150 грам

  • Зелена цибуля – 100 грам

  • Олія рослинна

  • Сіль

  • Кукрума, паприка, червоний перець

Приготування

Рис кілька разів промиваємо до прозорості води. Заливаємо двома склянками холодної води. Ставимо на вогонь. Як закипить, трохи підсолюємо. Зменшуємо вогонь до малюсінького, накриваємо кришкою. Варимо 15 – 20 хвилин.

Поки вариться рис, робимо «омлет» до рису. Яйця збиваємо виделкою, трохи підсолюємо.

IMG_20170309_101955

Смажимо на олії на середньому вогні, постійно перемішуючи, до готовності.

Викладаємо в окрему тарілку.

Омлет для смаженого рису

Готовий рис ставимо у прохолодне місце, нехай почекає.

Моркву чистимо і дрібно натираємо на терці.

IMG_20170309_103046

Помиті гливи нарізаємо соломкою.

Гливи нарізані соломкою

Зелену цибулю дрібно нарізаємо.

Нарізана цибуля

У суху чисту сковорідку наливаємо олію. Розігріваємо. Викладаємо туди моркву і гливи. Обсмажуємо на великому вогні, постійно перемішуючи, хвилини дві. Присолюємо. Додаємо по чайній ложці куркуми і паприки, дрібку червоного перцю. Перемішуємо. Смажимо ще 5 хвилин, постійно мішаємо.

Тепер всипаємо сюди ж рис. Трошки зменшуємо вогонь. Ретельно перемішуємо дерев’яною лопаткою рис із морквою і гливами. Рис має набути ніжно-жовтого кольору.

Додаємо у сковороду «омлет», кукурудзу і зелену цибулю. На сильному вогні, постійно перемішуючи, обсмажуємо усе ще 4 – 5 хвилин. За потреби досолюємо. Викладаємо гарненько на тарілку, подаємо гарячим.

Рис по-китайськи

Чудово смакує із м’ясом по-китайськи.

Смачного!

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *