«Продовжуй у тому ж напрямку» – сказав мені чоловік із повним ротом рулету, коли я дала йому спробувати))
Не знаю, коли я знову наважуся на це, і, можливо, наступного разу використаю готове листкове тісто з магазину, – але ця штуковина дуже смачна.
Можете використовувати тісто, зроблене за цим рецептом, можете – готове. У будь-якому випадку раджу спробувати.
Потрібно:
-
Тісто листкове – 0,5 кг
-
Яблука – 0, 5 кг
-
Банани – 2 шт.
-
Цукор – 100 грам
-
Ванільний цукор – 0,5 чайної ложки
-
Кориця мелена – 1 чайна ложка
-
Вершкове масло – 20 грам
Приготування
Яблука чистимо, виймаємо серцевину, нарізаємо кубиками.
Банани чистимо, нарізаємо кубиками.
На вершковому маслі тушкуємо яблука 5 – 7 хвилин.
Додаємо банани.
Додаємо цукор, ванільний цукор, корицю. Перемішуємо.
Тушкуємо ще 5 хвилин, помішуючи.
Тісто розкочуємо прямокутником.
Тісто наколюємо виделкою.
На тісто викладаємо начинку, розрівнюємо.
Скручуємо рулет.
Тісто знову наколюємо виделкою.
Деко вистелюємо пергаментом. Викладаємо рулет.
Ставимо рулет у розігріту духовку і випікаємо при температурі 220 – 240 градусів 30 – 40 хвилин.
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки. Якщо втикнули і витягли сухою – значить, готово.
Перед подачею можна присипати цукровою пудрою.
Найкраще смакую із сметаною або вершками.