Вареники з картоплею і печінкою

Вареники бувають різні: великі і маленькі, із солодкою і несолодкою начинкою, із пісного, заварного тіста, тіста на кефірі…

 

img_20170227_170943_1

Цього разу я зрадила своєму улюбленому заварному тісту і провела експеримент із тістом на кефірі.

 

Краще було б їх готувати на пару, але не захотіла.

 

Просто зварені вони теж добре смакують.

 

Потрібно:

На тісто:

  • Борошно – 3 склянки

  • Кефір – 1 склянка

  • Яйця – 1 штука

  • Сіль – 1 чайна ложка

  • Розпушувач або сода – 1 чайна ложка

На начинок:

  • Картопля – 800 – 900 грам

  • Печінка куряча – 300 грам

  • Цибуля – 500 грам

Приготування

Почнемо із начинку.

 

Чистимо і відварюємо картоплю у підсоленій воді до готовності. Зливаємо воду. Товчемо.

 

Курячу печінку добре промиваємо. Так само відварюємо до готовності. Зливаємо воду. Подрібнюємо до стану пюре за допомогою блендера чи м’ясорубки.

 

Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії до золотистого кольору.

 

У ємності змішуємо картоплю, печінку і цибулю. Перемішуємо так, щоб маса була однорідною. За потреби досолюємо.

 

img_20170227_141121

 

Тепер готуємо тісто.

 

У миску всипаємо борошно.

 

img_20170227_141628

 

Вбиваємо яйце, підсолюємо, додаємо розпушувач або соду.

 

img_20170227_141813

 

Вливаємо кефір.

 

img_20170227_141912

 

Вимішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками. Тісто має відставати від рук.

 

img_20170227_161817_1

 

Накриваємо миску із тістом чистим рушником. Даємо тісту відпочити з півгодини у теплому місці.

 

Як ліпитимемо вареники, знадобиться ще борошно: присипати поверхню, качалку, руки.

 

Тісто ділимо на частини (2 – 3), кожну з них будемо розкочувати по черзі.

 

У розкатаному тісті за допомогою склянки або чашки вирізаємо кружечки.

 

Якщо хочете більші вареники – можна ті кружечки ще розкачати перед тим, як класти начинок.

 

На кружечок викладаємо начинок. Заліплюємо краї.

 

img_20170227_165216_1

 

Вареники варимо у киплячій підсоленій воді 5 – 7 хвилин.

 

Подаємо, за бажанням, присипавши смаженою цибулею.

 

img_20170227_170647

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *