Пиріг з капустою

Закортіло мені пирога з капустою після того, як вдалося дріжджове тісто і пиріг з картоплею з нього. Готується швидко, гарнюнє на вигляд і дуже смачно!

img_20170216_141555_1

Тісто робимо за цим рецептом.

Для начинки потрібно:

  • Капуста – 1кг

  • Цибуля – 2 штуки великі

  • Яйця – 2 штуки

  • Сіль, перець

  • Олія

Для прикрашання пирога потрібно

  • Яйце – 1 штука

  • Трохи олії – змастити форму

Приготування:

Нарізаємо дрібно цибулю. Капусту шинкуємо соломкою.

У ємності з товстими стінками обсмажуємо цибулю.

Додаємо капусту, тушкуємо впродовж 30 – 40 хвилин.

Яйця збиваємо виделкою.

Додаємо яйця у капусту. Тушкуємо це хвилин 5.

Даємо трохи охолонути.

Форму змащуємо олією.

Ділимо тісто навпіл.

Одну половину розкочуємо, викладаємо у форму.

img_20170216_130820_1

Зверху викладаємо начинку, розрівнюємо.

img_20170216_131027_1

Розкочуємо другу половину тіста.

Кладемо на начинку. Заліплюємо краї.

img_20170216_131606_1

Одне яйце збиваємо виделкою.

img_20170216_131833

За допомогою кулінарного пензлика змащуємо тісто яйцем.

img_20170216_132215

Випікаємо у духовці при 180 градусах 30 хвилин.

Перші хвилин 20 не пхайте носа у духовку, щоб тісто не впало.

Готовий пиріг має постояти 5 – 10 хвилин, і вже потім розрізайте.

img_20170216_135831_1

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *