Перейти до вмісту
Закортіло мені пирога з капустою після того, як вдалося дріжджове тісто і пиріг з картоплею з нього. Готується швидко, гарнюнє на вигляд і дуже смачно!
Для начинки потрібно:
Капуста – 1кг
Цибуля – 2 штуки великі
Яйця – 2 штуки
Сіль, перець
Олія
Для прикрашання пирога потрібно
Яйце – 1 штука
Трохи олії – змастити форму
Приготування:
Нарізаємо дрібно цибулю. Капусту шинкуємо соломкою.
У ємності з товстими стінками обсмажуємо цибулю.
Додаємо капусту, тушкуємо впродовж 30 – 40 хвилин.
Яйця збиваємо виделкою.
Додаємо яйця у капусту. Тушкуємо це хвилин 5.
Даємо трохи охолонути.
Форму змащуємо олією.
Ділимо тісто навпіл.
Одну половину розкочуємо, викладаємо у форму.
Зверху викладаємо начинку, розрівнюємо.
Розкочуємо другу половину тіста.
Кладемо на начинку. Заліплюємо краї.
Одне яйце збиваємо виделкою.
За допомогою кулінарного пензлика змащуємо тісто яйцем.
Випікаємо у духовці при 180 градусах 30 хвилин.
Перші хвилин 20 не пхайте носа у духовку, щоб тісто не впало.
Готовий пиріг має постояти 5 – 10 хвилин, і вже потім розрізайте.
Смачного!
Пов’язано