Омлет на сніданок – чудово! Омлет із печерицями – ще краще! А омлет, запечений у духовці – це нямммм!
Щоб приготувати омлет на трьох у духовці, нам
Потрібно:
-
Яйця – 5 штук
-
Печериці – 3 штуки
-
Молоко або сметана – 1\2 склянки
-
Вершкове масло
-
Сіль, перець
Приготування
Помиті печериці нарізаємо тонкими скибками.
Обсмажуємо на великому вогні у вершковому маслі до золотистого кольору спочатку з одного боку, потім – з другого. Трохи підсолюємо. Перекладаємо на тарілку.
У мисці виделкою збиваємо яйця з молоком (сметаною), сіллю, перцем.
Дно і стінки форми для випікання змащуємо вершковим маслом.
Виливаємо збиті яйця у форму. Ставимо форму у розігріту духовку на малий вогонь на 20 – 25 хвилин.
Поки омлет готується, носа в духовку не пхаємо!
Готовий омлет викладаємо на тарілки. Зверху викладаємо смажені печериці.
Прикрашаємо зеленню або шинкою за бажанням.