Перейти до вмісту
Роли – це вам не просто так, їх ще треба накрутити.

Головне – не «накрутити» себе у процесі їх приготування:)
Роли суші, зроблені вдома, можуть вийти з першого разу. Можуть розвалитися на п’ятий. Це така собі лотерея.
Урамакі-роли – це роли рисом назовні.
Усе залежить від рису, настрою і вдачі.
Якщо маєте поганий настрій, чи робити вам нічого не хочеться – облиште суші.
З рисом – складніше. Навіть перевірений варіант може підвести.
Так шо, не беріть дурного в голову, а важкого в руки.
Що пораджу щодо рису на суші:
-
Беріть круглий, не шліфований.
-
Промивайте 5 – 7 разів.
-
Заливати водою на 1 склянку рису – 2 склянки води.
-
Рис не має бути розсипчастим.
Точні пропорції давати не буду, щоб не обмежувати вашу творчість. Але приблизні розрахунки є. Так, щоб і суші поїсти, і не перевтомитися від процесу.
Потрібно:
-
Рис – 1 склянка
-
Норі – 2 – 3 листочки (їх усе одно менше 5 не продають)
-
Огірок свіжий – 1 шт.
-
Філе слабосоленої червоної риби – 200 грам
-
Охолоджені крабові палички або крабове м’ясо – 150 грам
-
Плавлений сир – 100 грам
-
Макісу – килимок для ролів
-
Харчова плівка
Приготування
Відварюємо рис.
Рибу, крабові палички, огірок і сир нарізаємо довгими скибочками товщиною приблизно 0,5 см.




Макісу обгортаємо плівкою.

Половину норі кладемо на макісу блискучою стороною вниз.

Змочивши руки у воді, беремо трохи рису (з півсклянки), долонями робимо з нього кульку.

Розподіляємо рис по норі.

Накриваємо вільною частиною килимка.

Швидко й акуратно перевертаємо норі. Так, щоб сторона із рисом опинилася внизу.

Викладаємо на норі смужки риби, огірка і сиру, або ж крабових паличок, огірка і сиру.



Акуратно згортаємо норі з начинкою у рол.

Рол можна посипати зернами кунжуту.
Перекладаємо рол на дошку.
Розрізаємо рол на 8 частин, постійно змочуючи ніж у холодній воді. Ніж має бути дуже гострим. Не поспішайте!
До суші обов’язково подавайте соєвий соус, маринований імбир та васабі.

Смачного!
Пов’язано