Роли-урамакі

Роли – це вам не просто так, їх ще треба накрутити.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головне – не «накрутити» себе у процесі їх приготування:)

Роли суші, зроблені вдома, можуть вийти з першого разу. Можуть розвалитися на п’ятий. Це така собі лотерея.

Урамакі-роли – це роли рисом назовні.

Усе залежить від рису, настрою і вдачі.

Якщо маєте поганий настрій, чи робити вам нічого не хочеться – облиште суші.

З рисом – складніше. Навіть перевірений варіант може підвести.

Так шо, не беріть дурного в голову, а важкого в руки.

Що пораджу щодо рису на суші:

  1. Беріть круглий, не шліфований.

  2. Промивайте 5 – 7 разів.

  3. Заливати водою на 1 склянку рису – 2 склянки води.

  4. Рис не має бути розсипчастим.

Точні пропорції давати не буду, щоб не обмежувати вашу творчість. Але приблизні розрахунки є. Так, щоб і суші поїсти, і не перевтомитися від процесу.

Потрібно:

  • Рис – 1 склянка

  • Норі – 2 – 3 листочки (їх усе одно менше 5 не продають)

  • Огірок свіжий – 1 шт.

  • Філе слабосоленої червоної риби – 200 грам

  • Охолоджені крабові палички або крабове м’ясо – 150 грам

  • Плавлений сир – 100 грам

  • Макісу – килимок для ролів

  • Харчова плівка

Приготування

Відварюємо рис.

Рибу, крабові палички, огірок і сир нарізаємо довгими скибочками товщиною приблизно 0,5 см.

img_20170211_172908

img_20170211_172954

img_20170211_173102_1

img_20170211_173125_1

Макісу обгортаємо плівкою.

img_20170211_175243_1

Половину норі кладемо на макісу блискучою стороною вниз.

img_20170211_175756

Змочивши руки у воді, беремо трохи рису (з півсклянки), долонями робимо з нього кульку.

img_20170211_175939

Розподіляємо рис по норі.

img_20170211_180317

Накриваємо вільною частиною килимка.

img_20170211_180510

Швидко й акуратно перевертаємо норі. Так, щоб сторона із рисом опинилася внизу.

img_20170211_180611

Викладаємо на норі смужки риби, огірка і сиру, або ж крабових паличок, огірка і сиру.

img_20170211_180734

img_20170211_180828

img_20170211_180908

Акуратно згортаємо норі з начинкою у рол.

img_20170211_181049

Рол можна посипати зернами кунжуту.

Перекладаємо рол на дошку.

Розрізаємо рол на 8 частин, постійно змочуючи ніж у холодній воді. Ніж має бути дуже гострим. Не поспішайте!

До суші обов’язково подавайте соєвий соус, маринований імбир та васабі.

img_20170212_103520_1

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *