Пиріг – це завжди особливий аромат у домі і дружна родина, кожен член якої, обпікаючи пальці, намагається схопити й з’їсти ласий шматочок:)
Рецепт дріжджового тіста для цього пирога я публікувала раніше. Тож зосередимося на начинці і випіканні. Начинку починаємо робити заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолонути.
Потрібно для начинки:
-
4 курячі крильці, або 2 гомілки
-
Картопля – 4 -5 штук
-
Цибуля – 2 середніх
-
Сіль, перець
Приготування начинки
Помиті крильця або гомілки кладемо у каструлю. Заливаємо двома літрами води. Ставимо на вогонь.
Тимчасом чистимо картоплю, ріжемо на 4 – 6 частин.
Коли курка закипить, підсолюємо воду і опускаємо в киплячу воду картоплю.
Варимо, прикривши кришкою, на середньому вогні 20 – 25 хвилин.
Окремо виймаємо курку.
Зливаємо воду, товчемо картоплю.
З крилець (гомілок) обдираємо м’ясце, подрібнюємо, якщо треба.
Цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Змішуємо картоплю, курку і цибулю. Досолюємо за смаком.
Начинка готова.
Приготування пирога
Як тісто підійшло, змащуємо олією форму для випікання.
Тісто ділимо навпіл.
Руками скочуємо першу частинку тіста у шар, а потім обережно розтягуємо тісто у підвішеному стані до розмірів форми, так, щоб були бортики.
Викладаємо тісто у форму.
На тісто викладаємо начинку, розрівнюємо її.
Ті самі маніпуляції проводимо із другою частинкою тіста.
Накриваємо нею те, що у формі, заліплюємо краї.
За бажанням, змащуємо верх пирога тонким шаром олії за допомогою пензлика.
Ставимо пиріг у розігріту духовку.
Готуємо на середньому вогні до готовності тіста (30 – 40 хвилин). Можна поштирхати зубочисткою – на ній не має бути сирого тіста.
Перші хвилин 20 не відкривайте духовку, щоб тісто не впало.
Смачного!
[…] з капустою після того, як вдалося дріжджове тісто і пиріг з картоплею з нього. Готується швидко, гарнюнє на вигляд і дуже […]