Пиріг із картоплею, куркою і цибулею

Пиріг – це завжди особливий аромат у домі і дружна родина, кожен член якої, обпікаючи пальці, намагається схопити й з’їсти ласий шматочок:)

 

img_20170108_190251

 

Рецепт дріжджового тіста для цього пирога я публікувала раніше. Тож зосередимося на начинці і випіканні. Начинку починаємо робити заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолонути.

Потрібно для начинки:

  • 4 курячі крильці, або 2 гомілки

  • Картопля – 4 -5 штук

  • Цибуля – 2 середніх

  • Сіль, перець

Приготування начинки

Помиті крильця або гомілки кладемо у каструлю. Заливаємо двома літрами води. Ставимо на вогонь.

 

Тимчасом чистимо картоплю, ріжемо на 4 – 6 частин.

 

Коли курка закипить, підсолюємо воду і опускаємо в киплячу воду картоплю.

 

Варимо, прикривши кришкою, на середньому вогні 20 – 25 хвилин.

 

Окремо виймаємо курку.

 

Зливаємо воду, товчемо картоплю.

 

З крилець (гомілок) обдираємо м’ясце, подрібнюємо, якщо треба.

 

Цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

 

Змішуємо картоплю, курку і цибулю. Досолюємо за смаком.

 

Начинка готова.

 

Приготування пирога

Як тісто підійшло, змащуємо олією форму для випікання.

 

Тісто ділимо навпіл.

 

Руками скочуємо першу частинку тіста у шар, а потім обережно розтягуємо тісто у підвішеному стані до розмірів форми, так, щоб були бортики.

 

Викладаємо тісто у форму.

 

На тісто  викладаємо начинку, розрівнюємо її.

 

Ті самі маніпуляції проводимо із другою частинкою тіста.

 

Накриваємо нею те, що у формі, заліплюємо краї.

 

За бажанням, змащуємо верх пирога тонким шаром олії за допомогою пензлика.

 

Ставимо пиріг у розігріту духовку.

 

Готуємо на середньому вогні до готовності тіста (30 – 40 хвилин). Можна поштирхати зубочисткою – на ній не має бути сирого тіста.

 

Перші хвилин 20 не відкривайте духовку, щоб тісто не впало.

 

Смачного!

 

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *