Незважаючи на легенду, що супроводжує цю страву, сардельки у томаті можна використовувати не тільки як ідеальну закуску до опохмілля, але й як власне їжу 🙂
Як ви ще не «лікувалися» цим чудодійним засобом після веселої вечірки – рекомендую. Добре приперчені, гарячі сардельки в томаті й справді творять дива!
Якщо ж потрібна ситна, зігріваюча страва, а часу небагато – ставте водичку на макарони, а тим часом готуємо сардельки!
Потрібно:
-
Сардельки вищого ґатунку – 4 штуки
-
Морква – 1 велика
-
Цибуля – 1 велика
-
Томатний сік – 1 склянка
-
Перець чорний, перець червоний, паприка
-
Сіль
Приготування
Сардельки чистимо від шкірки. Нарізаємо кружальцями.
Моркву чистимо, натираємо на крупній терці.
Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями.
На холодну сковорідку наливаємо олію. Всипаємо цибулю. Обсмажуємо 3 – 5 хвилин на великому вогні, помішуючи.
Зменшуємо вогонь, додаємо моркву. Обсмажуємо, перемішуючи, поки морква не набуде золотистого кольору.
Додаємо сардельки, трохи обсмажуємо.
Зменшуємо вогонь до маленького. Вливаємо томатний сік.
Перчимо чорним і червоним перцем, додаємо дрібку паприки, лавровий листок за бажанням. Перемішуємо, перевіряємо на сіль. Якщо потрібно, солимо за смаком.
Накриваємо кришкою. Тушкуємо на маленькому вогні 10 – 15 хвилин.
За бажанням, при подачі можна прикрасити дрібно покришеною зеленню.
Подавати гарячими.
Смачного!