Перевірений, надійний рецепт смаженого м’яса по-китайськи. Гостра, пряна свинина з овочами – така сама, як у китайському ресторані.

Смажене на китайський манер – із додаванням крохмалю – м’ясо вимагає уважності та постійного контролю при приготуванні. Але зусилля того варті!
Усі інгредієнти і деталі оригінальної страви мій коханий тривалий час прискіпливо підбирав. Завдяки його впертості з’явився цей рецепт, викоханий й вистражданий. Головний секрет – у наполегливості й прагненні досконалості. Смакуйте, експериментуйте, насолоджуйтесь!
Потрібно:
- Свинина, вирізка – 250 грам
- Морква – 1 середня
- Цибуля – 1 велика
- Огірок – 1 середній
- Кукурудзяний крохмаль – 1,5 столової ложки
- Соєвий соус – 1-2 столові ложки
- Перець чорний свіжозмелений, перець червоний
- Сіль
Приготування
М’ясо нарізаємо соломкою, цибулю кубиками. Моркву натираємо на терці для моркви по-корейськи. Огірок ріжемо брусочками або крупною соломкою.
На маленькому вогні обсмажуємо половину цибулі й моркви. Як морква дала сік, додаємо м’ясо та крохмаль. Постійно помішуючи, обсмажуємо на великому вогні кілька хвилин.
Додаємо трохи соєвого соусу, перчимо, солимо за смаком. Додаємо цибулю й моркву, що залишилися. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь.
Готуємо, періодично перемішуючи, поки морква не стане м’якою. Залежно від сковорідки і м’яса, щоб не підгоріло, коригуємо вогонь.
Подаємо гарячим зразу на стіл. До страви чудово пасує смажений рис по-китайськи з овочами.

Смачного!
[…] Чудово смакує із м’ясом по-китайськи. […]