Гостре м’ясо по-китайськи

Перевірений, надійний рецепт смаженого м’яса по-китайськи. Гостра, пряна свинина з овочами – така сама, як у китайському ресторані.

IMG_20200618_163804_HDR.jpg

Смажене на китайський манер – із додаванням крохмалю – м’ясо вимагає уважності та постійного контролю при приготуванні. Але зусилля того варті!

Усі інгредієнти і деталі оригінальної страви мій коханий тривалий час прискіпливо підбирав. Завдяки його впертості з’явився цей рецепт, викоханий й вистражданий. Головний секрет – у наполегливості й прагненні досконалості. Смакуйте, експериментуйте, насолоджуйтесь!

Потрібно:

  • Свинина, вирізка – 250 грам
  • Морква – 1 середня
  • Цибуля – 1 велика
  • Огірок – 1 середній
  • Кукурудзяний крохмаль – 1,5 столової ложки
  • Соєвий соус – 1-2 столові ложки
  • Перець чорний свіжозмелений, перець червоний
  • Сіль

Приготування

М’ясо нарізаємо соломкою, цибулю кубиками. Моркву натираємо на терці для моркви по-корейськи. Огірок ріжемо брусочками або крупною соломкою.

 

На маленькому вогні обсмажуємо половину цибулі й моркви. Як морква дала сік, додаємо м’ясо та крохмаль. Постійно помішуючи, обсмажуємо на великому вогні кілька хвилин.

 

Додаємо трохи соєвого соусу, перчимо, солимо за смаком. Додаємо цибулю й моркву, що залишилися. Перемішуємо. Зменшуємо вогонь.

 

Готуємо, періодично перемішуючи, поки морква не стане м’якою. Залежно від сковорідки і м’яса, щоб не підгоріло, коригуємо вогонь.

Подаємо гарячим зразу на стіл. До страви чудово пасує смажений рис по-китайськи з овочами.

Смачного!

 

 

 

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *