Паста «Кабаняра» – така собі імпровізація на тему відомої «Карбонари».
Балик замість бекону, пенне – замість спагеті – пальчики оближеш;)
Пенне («penna») з італійської – перо. До цього виду пасти чудово пасують різноманітні соуси та заправки. Пенне потрібно трішечки недоварювати. Тоді під час поєднання із соусом вони остаточно приготуються.
Бекона не знайшла, та й не дуже шукала. Балик швидше готується, і мені більше до смаку. Завважте, що як готуватимете із беконом, то його потрібно гарненько просмажити.
Потрібно:
-
Макаронні вироби (пенне або спагеті) – 300 грам
-
Балик, або бекон, або шинка – 100 – 150 грам
-
Вершки – 100 мл (краще 30 – 35 %, в мене були 10 %)
-
Жовтки – 2 штуки
-
Сир твердий – 50 грам
-
Часник – 2 – 3 зубчики
-
Сіль, перець
-
Вершкове масло
Приготування
Часник нарізати дрібно.
Балик нарізати соломкою.
Сир натерти на дрібній терці.
На вершковому маслі (можна й на олії) обсмажуємо часник.
Додаємо балик. Швидко обсмажуємо на великому вогні, постійно перемішуючи.
Жовтки трохи збиваємо виделкою. Солимо, перчимо.
Вливаємо необхідну кількість вершків.
Всипаємо тертий сир.
Перемішуємо.
Макаронні вироби відварюємо згідно вказівкам на упаковці. Можна трішечки недоварити, але в жодному разі не переварюйте!
Мені ці подобаються. Можете вважати безкоштовною рекламою)))
Ставимо сковорідку на маленький вогонь.
На сковорідку з вершковим маслом (або антипригарним покриттям) викладаємо гарячі пенне.
Вливаємо вершково-жовткову масу. Швидко й ретельно перемішуємо.
Додаємо обсмажений балик. Знову перемішуємо.
Прибираємо з вогню. Розкладаємо по тарілках. Їмо 🙂
Смачного!