Паста “Кабаняра”

Паста «Кабаняра» – така собі імпровізація на тему відомої «Карбонари».

Балик замість бекону, пенне – замість спагеті – пальчики оближеш;)

 

img_20170125_205537_1

Пенне («penna») з італійської – перо. До цього виду пасти чудово пасують різноманітні соуси та заправки. Пенне потрібно трішечки недоварювати. Тоді під час поєднання із соусом вони остаточно приготуються.

 

Бекона не знайшла, та й не дуже шукала. Балик швидше готується, і мені більше до смаку. Завважте, що як готуватимете із беконом, то його потрібно гарненько просмажити.

Потрібно:

  • Макаронні вироби (пенне або спагеті) – 300 грам

  • Балик, або бекон, або шинка – 100 – 150 грам

  • Вершки – 100 мл (краще 30 – 35 %, в мене були 10 %)

  • Жовтки – 2 штуки

  • Сир твердий – 50 грам

  • Часник – 2 – 3 зубчики

  • Сіль, перець

  • Вершкове масло

Приготування

Часник нарізати дрібно.

 

img_20170125_202251_1

 

Балик нарізати соломкою.

 

img_20170125_202212_1

 

Сир натерти на дрібній терці.

 

img_20170125_204133

 

На вершковому маслі (можна й на олії) обсмажуємо часник.

 

Додаємо балик. Швидко обсмажуємо на великому вогні, постійно перемішуючи.

 

img_20170125_202707

 

Жовтки трохи збиваємо виделкою. Солимо, перчимо.

 

img_20170125_203606

 

Вливаємо необхідну кількість вершків.

 

img_20170125_203843

 

Всипаємо тертий сир.

 

img_20170125_204245

 

Перемішуємо.

 

Макаронні вироби відварюємо згідно вказівкам на упаковці. Можна трішечки недоварити, але в жодному разі не переварюйте!

Мені ці подобаються. Можете вважати безкоштовною рекламою)))

 

img_20170125_202815

 

Ставимо сковорідку на маленький вогонь.

 

На сковорідку з вершковим маслом (або антипригарним покриттям) викладаємо гарячі пенне.

 

img_20170125_205100

 

Вливаємо вершково-жовткову масу. Швидко й ретельно перемішуємо.

 

img_20170125_205138

 

Додаємо обсмажений балик. Знову перемішуємо.

 

img_20170125_205311

 

Прибираємо з вогню. Розкладаємо по тарілках. Їмо 🙂

 

img_20170125_205817

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *