Якщо традиційний глінтвейн встиг набриднути – експериментуйте! Пропоную 5 оригінальних рецептів цього гарячого напою. Якщо ви – митець, спробуйте неодмінно!
Бо ж одним холодцем не зігрієшся 😉
Пивний глінтвейн
Для тих, хто скучив за літнім холодним напоєм, знайшла тут його гарячий варіант.
Потрібно:
-
Пиво темне – 600 мл
-
Лимон (цедра) – 1 шт.
-
Імбир – 1 дрібка
-
Мускатний горіх – 1 дрібка
-
Гвоздика – 4 шт.
-
Кориця, кардамон, мед – за смаком
Приготування
Налийте у ємність пиво. Прогрійте майже до кипіння, але не кип’ятіть!
Зменшіть вогонь. Додайте спеції, цедру лимона.
Трохи збільшіть вогонь і ще прогрійте глінтвейн. Але слідкуйте, щоб він не кипів.
Зніміть з вогню, додайте мед за смаком.
Тепер розлийте по бокалах, прикрасьте фруктами, паличкою кориці тощо.
Глінтвейн з коньяком
Якщо ви віддаєте перевагу міцним ароматним напоям, ось така варіація на тему.
Потрібно:
-
Вино червоне напівсолодке – 150 мл
-
Коньяк – 20 мл
-
Лимон – половинка
-
Мед – 50 грам
-
Цукор – за смаком
-
Кориця, гвоздика за смаком
Приготування
Налийте у ємність вино.
Розчиніть у ньому цукор та мед.
Нагрійте на плиті, не доводячи до кипіння.
У гаряче вино додайте лимон, нарізаний скибочками, і спеції.
Тепер долийте коньяк.
Дайте напою настоятися приблизно 10 – 15 хвилин.
Розлийте по бокалах.
Французький глінтвейн
Прихильникам Каннського кінофестивалю і «Амелі» раджу спробувати французький глінтвейн.
Потрібно:
-
Червоне сухе або напівсолодке вино – 1 пляшка
-
Кава еспресо – 100 мл
-
Цукор – 150 грам
-
Цедра 1 лимона терта
-
Сік 1 лимона
Приготування
Наливаємо вино у ємність. Розігріваємо, не доводячи до кипіння.
Додаємо цукор і каву.
Туди ж вичавлюємо сік лимона і вкидаємо цедру.
Проварюємо кілька хвилин, але без закипання.
Даємо настоятися 5 хвилин.
Розливаємо по бокалах.
Глінтвейн із білого вина з фундуком
Цю екстравагантну версію глінтвейну для гурманів пропонують тут.
Потрібно:
-
Біле сухе або напівсолодке вино – 1 пляшка
-
Фундук – 100 грам
-
Білий виноград без кісточок – 100 грам
-
Яблуко – 1 шт.
-
Кориця – 4 палички
-
Ванілін – 1 стручок
-
Гвоздика сушена – 2 суцвіття.
Приготування
З яблука зрізати шкірку.
Виноград розібрати на ягоди і промити водою.
Спеції та горіхи попередньо потрібно витримати у 100 мл гарячої води.
У ємність наливаємо вино.
Додаємо виноград, яблуко, фундук та спеції.
Нагріваємо на вогні, але не даємо закипіти.
Прогріваємо глінтвейн протягом кількох хвилин.
Прибираємо з вогню, накриваємо кришкою.
Даємо настоятися 5 хвилин.
Розливаємо по бокалах, прикрашаємо.
Глінтвейн з каркаде
Напій із каркаде і женьшенем не тільки зігріє, але й додасть бадьорості і сил.
Потрібно:
-
Вино червоне сухе чи напівсолодке – 1 пляшка
-
Відвар каркаде – 1 склянка
-
Паличка кориці – 1 шт.
-
Стручок ванілі – 1 шт.
-
Коробочка кардамона – 2 шт.
-
Тростинний цукор – 150 грам
-
Цедра і сік половини лайма
-
Родзинки – 2 ст. ложки
-
Настоянка женьшеню – 25 мл
Приготування
Каркаде заливаємо окропом і настоюємо 30 – 35 хвилин.
Додаємо у запарений напій тростинний цукор. Перемішуємо.
Додаємо цедру лайма, корицю, ваніль, кардамон.
Вливаємо сік лайма.
Усе кип’ятимо протягом двох хвилин.
Додаємо у суміш попередньо запарені родзинки.
Окремо нагріваємо вино, не даємо йому закипіти.
Вливаємо у ємність з вином сироп. Даємо настоятися 7 хвилин, але так, щоб напій не охолоджувався.
Розливаємо готовий глінтвейн по бокал, прикрашаємо, подаємо.
Обирайте глінтвейн на ваш смак, пригощайте друзів і рідних!
Смачного!