Каша з пшона на природі

В житті кожної жінки колись наступає момент, коли саме вона має готувати кашу на природі.

 

img_20160508_154729

Бо їй набридло їсти оту горілу муть із спогадами про тушонку. Або ж вона вірить в легенди про існування смачної каші з пшона. Або ж усі інші – з різних причин – приготувати їжу не можуть. А от поїсти – їм конче необхідно.

 

І тоді, пригадуючи найважливіші уривки переказів та міфів про пшону кашу, вона

 

а) посилає по дрова ту частину «рабів», які ще можуть ходити;

 

б) мотивує запахом тушонки розводити багаття і набрати води у казан іншу частину;

 

в) організовує у колективі для подальшого процесу систему «піди туди-принеси сюди».

 

І робить загадковий вигляд 😉

 

Потрібно:

  • Пшоно – 0, 5 кг

  • Тушонка – 0,5 кг

  • Цибуля – 3 – 4 великих

  • Яйця – 4 – 5

  • Олія

  • Сіль

Приготування

У котел наливаємо 5 склянок води. Ставимо на багаття.

 

Киплячу воду солимо. Вкидаємо пшоно. Накриваємо кришкою.

 

Слідкуємо за вогнем. Пшоно має кипіти, але не підгоряти.

 

Час від часу пшоно у котелку перемішуємо. За потреби додаємо воду.

 

Пшоно має розваритися.

 

Поки пшоно вариться, чистимо цибулю. Нарізаємо її кубиками.

 

Обсмажуємо цибулю до прозорості на сковороді.

 

Додаємо тушонку. Перемішуємо.

 

Смажимо 10 – 20 хвилин. І тушонка, і цибуля мають бути добре підсмаженими.

 

У майже готове пшоно вбиваємо яйця.

 

Дуже добре перемішуємо. Накриваємо кришкою.

 

Залишаємо на слабенькому вогні на 5 – 10 хвилин, щоб яйце «узялося».

 

Не забуваємо перемішувати кашу, щоб не підгоріла. Це дуже важливий момент!

 

Тепер додаємо у кашу обсмажену з цибулею тушонку.

 

Усе перемішуємо.

 

Великою ложкою насипаємо кожному у його мисочку.

 

Смачного!

 

P.S. Фото нема, бо фотік тоді вже «сів», а кашу з’їли вельми швидко 😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *