Дріжджове тісто пісне

Цей рецепт дріжджового тіста знайшла у людини, яка боялася його так само, як і я.

 

%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%b6%d0%b6%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b5-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be1

 

Втім, ризикнула зробити тісто на пиріг таким чином, і… вийшло!

 

І дріжджове тісто, і пиріг 🙂

 

Отже, тим, хто не підступався до дріжджового тіста, рекомендую.

 

Потрібно:

  • Сухі дріжджі – 1 столова ложка

  • Цукор – 2 столові ложки

  • Борошно – 3 столових ложки на опару, 3 склянки на власне тісто

  • Тепле молоко або вода – 300 мл

  • Олія – 1/3 склянки

  • Сіль – 1 чайна ложка

Приготування

 

Спочатку робимо опару.

 

У зручній ємності змішуємо дріжджі, молоко, борошно, цукор.

 

Залишаємо у теплому місці на 15 – 20 хвилин. Щоб опара піднялася.

 

%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0

 

Тепер переливаємо опару в миску. Вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо сіль.

 

Потроху всипаємо муку, вимішуємо тісто.

 

Отримане тісто має добре відходити від рук.

 

Накриваємо чистим рушником тісто у мисці. Залишаємо ще на 15 хвилин.

 

%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%b6%d0%b6%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b5-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be

 

Усе! З тіста можна ліпити усе, що завгодно 🙂

 

А, і ще, це тісто можна заморожувати і використовувати після розморожування.

 

Смачного!

 

3 коментаря

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *