Цей рецепт дріжджового тіста знайшла у людини, яка боялася його так само, як і я.
Втім, ризикнула зробити тісто на пиріг таким чином, і… вийшло!
І дріжджове тісто, і пиріг 🙂
Отже, тим, хто не підступався до дріжджового тіста, рекомендую.
Потрібно:
-
Сухі дріжджі – 1 столова ложка
-
Цукор – 2 столові ложки
-
Борошно – 3 столових ложки на опару, 3 склянки на власне тісто
-
Тепле молоко або вода – 300 мл
-
Олія – 1/3 склянки
-
Сіль – 1 чайна ложка
Приготування
Спочатку робимо опару.
У зручній ємності змішуємо дріжджі, молоко, борошно, цукор.
Залишаємо у теплому місці на 15 – 20 хвилин. Щоб опара піднялася.
Тепер переливаємо опару в миску. Вливаємо олію, перемішуємо. Додаємо сіль.
Потроху всипаємо муку, вимішуємо тісто.
Отримане тісто має добре відходити від рук.
Накриваємо чистим рушником тісто у мисці. Залишаємо ще на 15 хвилин.
Усе! З тіста можна ліпити усе, що завгодно 🙂
А, і ще, це тісто можна заморожувати і використовувати після розморожування.
Смачного!
[…] Рецепт дріжджового тіста для цього пирога я публікувала раніше. Тож зосередимося на начинці і випіканні. Начинку починаємо робити заздалегідь, щоб вона встигла трохи охолонути. […]
[…] Тісто робимо за цим рецептом. […]
[…] Робимо дріжджове тісто. […]