А історія, насправді, не про Олів’є, хоча й він там був.
Історія – про холодець, мабуть:)
Ввечері 30-го грудня у вхідні двері подзвонили. Ну, попленталися ми відчиняти (мені тоді років 11 – 12 було, малому – на три роки менше).
І тут мамця як заверещить від радості! Ну і ми разом з нею, за компанію.
Виявляється, сюрпризом до нас у гості приїхала сестра мамці, тітка Ада.
Привезла з Мінська купу ніштяків і подарунків усяких. Каже, значить, буду з вами Новий рік зустрічати.
Ну й ми з малим довольні, як поросята))
Наступного дня усі ми готувалися до свята: прибирали, мили, прикрашали ялинку, готували…
Чесно кажучи, готували переважно мамця й тітка. А братець мій і я більше заважали))
Десь о другій дня дітей, тобто нас, відправили спати. Щоб же ж не позасинали до Нового року.
Зара’ я думаю, що то, щоб не плуталися під ногами )))
Прокидаюся я така у повній темряві. Годинник на стіні показує шосту вечора приблизно.
Клац-клац – а світла в квартирі нема…
Повзу наосліп у напрямку кухні/туалету – десь же має мені пощастити!
Чую: за зачиненими дверми в кухню хтось тихо перемовляється. Пхаю туди свого носика.
А в кухні за столом при світлі свічок тітка Ада і мамця перебирають зварене «щось» на холодець. Відчіпляють, відшкрябають від кісток і хрящів усе можливе м’ясце, щоб зробити святкову страву.
Я б це назвала «зробити власне з нічого щось».
Ну, я цапнула з миски шматочок, який на мене дивився, і тікать. Бо можна і по руках було отримать))
А холодець, мабуть, вже на наступний день тіки був, бо електрику ввімкнули лише о дев’ятій вечора, – за три години до Нового року. Так що, Олів’є пощастило:)
Назву «Ай лав ю» моя мамця вигадала для різноманіття, бо давно вже приїлося Олів’є.
А я чомусь вже котрий рік має алергію щодо присутності цього салату на новорічному столі.
Той же холодець – та будь ласка! А Олів’є готує або коханий, коли йому захочеться (незалежно від пори року), або я – коли щось переклинить.
І от, 10-го січня я, нарешті, дозріла.
Потрібно:
-
Ковбаса варена або курка варена – 350 – 400 грам
-
Картопля – 4 – 5 штук
-
Морква – 2 великих
-
Яйця – 4 штуки
-
Огірки солоні – 3 – 4 штуки
-
Цибуля – 1 середня
-
Зелений горошок консервований – 1 банка
-
Сіль, перець
-
Майонез
Приготування
Відварюємо моркву, картоплю і яйця. Даємо охолонути.
Ковбаску, або ж відварене м’ясо курки нарізаємо кубиками.
Солоні огірки і цибулю теж нарізаємо кубиками.
Так само кубиками нарізаємо яйця, очищені від шкірки картоплю і моркву.
Всипаємо горошок з банки. Рідину попередньо зливаємо!
Додаємо майонез. Перемішуємо. Пробуємо.
Якщо потрібно, додаємо сіль і перець за смаком.
Прикрашаємо, як заманеться. Подаємо на стіл.
Смачного!