10 секретів смачної товченої картоплі

Вона ж – картопляне пюре 🙂 Найважливіше правило будь-якої смачної страви або напою:

 

%d0%bf%d1%8e%d1%80%d0%b5

 

…не економити на інгредієнтах. Це правило стосується не тільки якості, а й кількості.

 

Секрет перший.

Картопля для пюре має бути одного сорту.

 

%d1%81%d0%be%d1%80%d1%82

 

Чому?

Бо як буде різна, то одна вже звариться і розвалиться, друга ще сира буде, а третя взагалі бозна що.

 

Секрет другий.

Потрібно брати той сорт картоплі, у якому багато крохмалю.

Як не розбираєтесь у сортах, маю пораду з власного досвіду:

  • обирайте картоплю круглу, а не довгу;

  • зі світло-жовтою шкіркою, а не червоною.

 

%d0%b6%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0

 

Чому?

Щоб пюре було ніжним і рівномірним.

 

Секрет третій.

Картопля на пюре має бути одного розміру.

 

%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%bc%d1%96%d1%80

 

Чому?

Щоб рівномірно проварилася.

 

Секрет четвертий.

Картоплю рекомендується варити цілою, на частини різати не варто.

 

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d1%85%d0%b0

 

Чому?

Бо (забулася).

 

Секрет п’ятий.

Картоплинки тре’ класти у киплячу посолену воду.

 

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0

 

Чому?

Щоб рівномірно просолилися.

 

Секрет шостий.

Картопля має повністю зваритися: легко проштрикуватися виделкою. Варити приблизно 20 хвилин.

 

%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b0

 

Чому?

Щоб не їсти грудочки сирої картоплі.

 

Секрет сьомий.

Воду зливати повністю.

 

djlf

 

Чому?

Бо ми хочемо смачну товчену картоплю, а не водянисту.

 

Секрет восьмий.

У потовчену картоплю не жаліємо вершкового масла із високим вмістом жиру. На 600 грамів картоплі – приблизно 200 грамів масла.

 

%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be

 

Чому?

Щоб пюре було ніжним і мало приємний смак.

 

Секрет дев’ятий.

У товчену картоплю додаємо тепле молоко. Теж жирне. Приблизно 200 мл на ті ж 600 грамів картоплі.

 

%d0%bc%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%ba%d0%be

 

Чому?

Щоб смачно було.

 

Секрет десятий.

Потовчену картоплю, у яку вже додали масло та молоко, збиваємо пару хвилин дерев’яною ложкою.

 

%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%ba%d0%b0

 

Чому?

Щоб пюре стало пишним, кремоподібним.

 

Смачного!

 

1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *