Вона ж – картопляне пюре 🙂 Найважливіше правило будь-якої смачної страви або напою:
…не економити на інгредієнтах. Це правило стосується не тільки якості, а й кількості.
Секрет перший.
Картопля для пюре має бути одного сорту.
Чому?
Бо як буде різна, то одна вже звариться і розвалиться, друга ще сира буде, а третя взагалі бозна що.
Секрет другий.
Потрібно брати той сорт картоплі, у якому багато крохмалю.
Як не розбираєтесь у сортах, маю пораду з власного досвіду:
-
обирайте картоплю круглу, а не довгу;
-
зі світло-жовтою шкіркою, а не червоною.
Чому?
Щоб пюре було ніжним і рівномірним.
Секрет третій.
Картопля на пюре має бути одного розміру.
Чому?
Щоб рівномірно проварилася.
Секрет четвертий.
Картоплю рекомендується варити цілою, на частини різати не варто.
Чому?
Бо (забулася).
Секрет п’ятий.
Картоплинки тре’ класти у киплячу посолену воду.
Чому?
Щоб рівномірно просолилися.
Секрет шостий.
Картопля має повністю зваритися: легко проштрикуватися виделкою. Варити приблизно 20 хвилин.
Чому?
Щоб не їсти грудочки сирої картоплі.
Секрет сьомий.
Воду зливати повністю.
Чому?
Бо ми хочемо смачну товчену картоплю, а не водянисту.
Секрет восьмий.
У потовчену картоплю не жаліємо вершкового масла із високим вмістом жиру. На 600 грамів картоплі – приблизно 200 грамів масла.
Чому?
Щоб пюре було ніжним і мало приємний смак.
Секрет дев’ятий.
У товчену картоплю додаємо тепле молоко. Теж жирне. Приблизно 200 мл на ті ж 600 грамів картоплі.
Чому?
Щоб смачно було.
Секрет десятий.
Потовчену картоплю, у яку вже додали масло та молоко, збиваємо пару хвилин дерев’яною ложкою.
Чому?
Щоб пюре стало пишним, кремоподібним.
Смачного!