Коли чоловік починає готувати собі щось у дорогу, я стою поруч і сподіваюся, що…
… й мені трохи перепаде смаколиків )))
Цього разу перед робочою поїздкою в Умань він притягнув додому гливи, плавлений сирок, солоні огірки і рогалики. Витягнув з морозилки шматочок м’яса. І почав чаклувати 🙂
А я схопила телефон, увімкнула фотоапарат і пострибала на кухню – робити фоторепортаж цього дійства.
Коханий зазвичай рухається швидко, тож деякі знімки були більш схожі на дикий танець привидів.
Зранку я таки вициганила собі одну штучку – ням-ням, воно того варте. Тоді ж чоловік подивився на зроблене своїми руками і проголосив назву страви «Напільнік».
Спробую по пам’яті поділитися із вами рецептом ))
Потрібно:
-
М’ясо (яке є, бажано шось типу вирізки) – 150 грам
-
Гливи – 350 – 400 грам
-
Цибуля – 2 штуки (великі) + 1середня
-
Сирок плавлений – 1 штука
-
Майонез
-
Рогалики – 2 – 3 штуки
-
Солоні огірки – 2 штуки
-
Сіль, перець
Приготування
М’ясо (бажано, підморожене, щоб легше було різати) нарізаємо тоненькими скибками. Підсолюємо, обсмажуємо з обох боків на середньому вогні.
Перекладаємо на тарілку. Накриваємо кришкою і відсуваємо подалі від гріха.
Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Гливи миємо і ріжемо на великі шматки.
На розігрітій сковороді з олією трохи обсмажуємо цибулю. Додаємо туди ж нарізані гливи, підсолюємо, перемішуємо.
Смажимо майже до готовності під кришкою на середньому вогні. Періодично перемішуємо, щоб не підгоріли.
Додаємо майонез, перемішуємо.
Тим часом натираємо плавлений сир, додаємо до грибів, перемішуємо. Даємо розплавитися на маленькому вогні під кришкою. Підглядаємо і перемішуємо, шоб не підгоріло!
Викладаємо готову суміш на тарілку до м’яса.
Солоні огірки нарізаємо тонкими кільцями. Середню цибулинку – півкільцями.
Рогалики ріжемо навпіл і ложкою виймаємо з них серединку.
Останній етап: начиняємо рогалики поперемінно огірками, шматочками м’яса, цибулькою і грибами з сиром – скільки влізе.
В нас вийшли холодні «напільніки», бо доробляли зранку. Якщо хочете гарячі – запхніть їх у духовку на 5 – 10 хвилин. Буде ще смачніше 😉