“Напільники”

Коли чоловік починає готувати собі щось у дорогу, я стою поруч і сподіваюся, що…

 

img_20161215_093838

 

… й мені трохи перепаде смаколиків )))

 

Цього разу перед робочою поїздкою в Умань він притягнув додому гливи, плавлений сирок, солоні огірки і рогалики. Витягнув з морозилки шматочок м’яса. І почав чаклувати 🙂

 

А я схопила телефон, увімкнула фотоапарат і пострибала на кухню – робити фоторепортаж цього дійства.

 

Коханий зазвичай рухається швидко, тож деякі знімки були більш схожі на дикий танець привидів.

 

Зранку я таки вициганила собі одну штучку – ням-ням, воно того варте. Тоді ж чоловік подивився на зроблене своїми руками і проголосив назву страви «Напільнік».

 

Спробую по пам’яті поділитися із вами рецептом ))

 

Потрібно:

  • М’ясо (яке є, бажано шось типу вирізки) – 150 грам

  • Гливи – 350 – 400 грам

  • Цибуля – 2 штуки (великі) + 1середня

  • Сирок плавлений – 1 штука

  • Майонез

  • Рогалики – 2 – 3 штуки

  • Солоні огірки – 2 штуки

  • Сіль, перець

Приготування

М’ясо (бажано, підморожене, щоб легше було різати) нарізаємо тоненькими скибками. Підсолюємо, обсмажуємо з обох боків на середньому вогні.

 

%d0%bc%d1%8f%d1%81%d0%be

 

Перекладаємо на тарілку. Накриваємо кришкою і відсуваємо подалі від гріха.

 

Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Гливи миємо і ріжемо на великі шматки.

 

На розігрітій сковороді з олією трохи обсмажуємо цибулю. Додаємо туди ж нарізані гливи, підсолюємо, перемішуємо.

 

%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%b1%d0%b8-%d1%96-%d1%86%d0%b8%d0%b1%d1%83%d0%bb%d1%8f

Смажимо майже до готовності під кришкою на середньому вогні. Періодично перемішуємо, щоб не підгоріли.

 

img_20161214_182522

 

Додаємо майонез, перемішуємо.

 

img_20161214_183549

 

Тим часом натираємо плавлений сир, додаємо до грибів, перемішуємо. Даємо розплавитися на маленькому вогні під кришкою. Підглядаємо і перемішуємо, шоб не підгоріло!

 

img_20161214_183636

 

Викладаємо готову суміш на тарілку до м’яса.

 

img_20161214_185140

 

Солоні огірки нарізаємо тонкими кільцями. Середню цибулинку – півкільцями.

 

Рогалики ріжемо навпіл і ложкою виймаємо з них серединку.

 

img_20161215_092745

 

Останній етап: начиняємо рогалики поперемінно огірками, шматочками м’яса, цибулькою і грибами з сиром – скільки влізе.

 

img_20161215_093841

 

В нас вийшли холодні «напільніки», бо доробляли зранку. Якщо хочете гарячі – запхніть їх у духовку на 5 – 10 хвилин. Буде ще смачніше 😉

 

Ну, а чому така назва – ви же мабуть із фото здогадалися 🙂

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *