Макарони з яйцем по-селянські

Ця страва готується дуже просто і швидко. Макарони з яйцем – чудовий варіант, коли у вас мало часу і продуктів, а їсти дуже хочеться. До речі, приготувати це зможуть навіть діти…

 

%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b8-%d0%b7-%d1%8f%d0%b9%d1%86%d1%8f%d0%bc%d0%b8

Або підлітки))

 

І це я знаю з власного досвіду. Досі згадую цю історію.

Було мені років 12, коли моя сім’я приїхала у гості до родичів із боку тата.

Оскільки у дорослих були свої справи, а у дітей  – свої, мені випало ночувати разом із двома старшими сестрами у будинку тітки Наталі.

Годувати нас випало господині дому – середній сестрі. І от тоді я дізналася, наскільки смачні домашні макарони з домашніми яйцями 🙂

І тепер час від часу, під настрій, я готую цю страву. Щоправда, складові рідко бувають домашнього виробництва.

 

Потрібно (приблизно на 3 порції):

  • Макарони – 5 жменьок

  • Яйця (бажано домашні) – 3 штуки

  • Вершкове масло – 30 грам

  • Сіль

  • Зелень (за бажанням)

Приготування

У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони до готовності.

 

Готові макарони відкидаємо на дур шлаг, щоб стекла вода (не треба промивати).

 

Поки стікає вода, у каструлю, де варилися макарони, кидаємо вершкове масло. Каструлю ставимо на маленький вогонь.

 

Коли масло трохи розтане, вкидаємо у каструлю макарони з дуршлака.

 

Перемішуємо ложкою, щоб макарошки змастилися маслом.

 

Тепер вбиваємо у макарони яйця, ще трохи підсолюємо і гарненько перемішуємо.

 

Накриваємо кришкою і залишаємо на малесенькому вогні на кілька хвилин.

 

Бажано періодично заглядати під кришку і перемішувати макарони, щоб не пригоріли.

 

Як побачите, що білок і жовток при перемішуванні не рідкі і не тягнуться за ложкою, – вимикайте вогонь.

 

За бажанням посипте макарони з яйцем зеленню і перемішайте.

 

Накрийте кришкою – нехай постоять ще буквально хвильку.

 

Можна подавати на стіл прямо у каструлі, роздавши тим, хто їстиме, виделки або ложки. Каструля ставиться посеред столу, щоб кожен міг дотягнутися:)

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *