Ця страва готується дуже просто і швидко. Макарони з яйцем – чудовий варіант, коли у вас мало часу і продуктів, а їсти дуже хочеться. До речі, приготувати це зможуть навіть діти…
Або підлітки))
І це я знаю з власного досвіду. Досі згадую цю історію.
Було мені років 12, коли моя сім’я приїхала у гості до родичів із боку тата.
Оскільки у дорослих були свої справи, а у дітей – свої, мені випало ночувати разом із двома старшими сестрами у будинку тітки Наталі.
Годувати нас випало господині дому – середній сестрі. І от тоді я дізналася, наскільки смачні домашні макарони з домашніми яйцями 🙂
І тепер час від часу, під настрій, я готую цю страву. Щоправда, складові рідко бувають домашнього виробництва.
Потрібно (приблизно на 3 порції):
-
Макарони – 5 жменьок
-
Яйця (бажано домашні) – 3 штуки
-
Вершкове масло – 30 грам
-
Сіль
-
Зелень (за бажанням)
Приготування
У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони до готовності.
Готові макарони відкидаємо на дур шлаг, щоб стекла вода (не треба промивати).
Поки стікає вода, у каструлю, де варилися макарони, кидаємо вершкове масло. Каструлю ставимо на маленький вогонь.
Коли масло трохи розтане, вкидаємо у каструлю макарони з дуршлака.
Перемішуємо ложкою, щоб макарошки змастилися маслом.
Тепер вбиваємо у макарони яйця, ще трохи підсолюємо і гарненько перемішуємо.
Накриваємо кришкою і залишаємо на малесенькому вогні на кілька хвилин.
Бажано періодично заглядати під кришку і перемішувати макарони, щоб не пригоріли.
Як побачите, що білок і жовток при перемішуванні не рідкі і не тягнуться за ложкою, – вимикайте вогонь.
За бажанням посипте макарони з яйцем зеленню і перемішайте.
Накрийте кришкою – нехай постоять ще буквально хвильку.
Можна подавати на стіл прямо у каструлі, роздавши тим, хто їстиме, виделки або ложки. Каструля ставиться посеред столу, щоб кожен міг дотягнутися:)