Якщо робити все нормально і «як у людей», то шанси отримати щось незвичайне і смачніше за оригінал наближуються до нулю.
А якщо покопатися у мережі, начитатися усякого, а потім спробувати зробити – можна поласувати файним салатом «Мімоза». У якому замість консервованої риби буде куряче м’ясо.
«Мімоза» – один з моїх найулюбленіших салатів. А цей варіант із куркою сподобався мені й моїй родині набагато більше за оригінальний рецепт.
До речі, сьогодні зранку не маю жодної ідеї, чим годувати свої на обід та вечерю. Аж ось воно, спасіння))
Доведеться зараз відволіктися і помоніторити наявність-відсутність потрібних продуктів у холодильнику))
О, наче все є, окрім курки 🙂 Значить, зможу додати власне фото, а не з просторів інтернету позичене.
Потрібно:
-
1 куряче філе
-
1 морква велика (чи 2 середні)
-
3 невеликі картоплини
-
1 цибулина
-
4 яйця
-
Майонез
-
Сіль
Приготування
Відварюємо куряче філе до готовності – приблизно 20 хвилин після закипання.
Картоплю і моркву відварюємо разом до готовності.
Відварюємо яйця вкруту.
Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо. Щоб цибуля у салаті була негірка, заливаємо її окропом, залишаємо на 10 хвилин. Потім промиваємо у холодній воді.
Відварену моркву чистимо і натираємо на дрібній терці в окрему ємність.
Картоплю також чистому і дрібно натираємо в окрему ємність.
Відварене філе курки виймаємо з води, даємо трохи охолонути. І пальцями рвемо на дрібні шматочки.
Білки відділяємо від жовтків. Окремо в одну ємність натираємо дрібно білки. Окремо – жовтки.
На дно ємності для салату викладаємо подрібнене філе курки. Трооошечки підсолюємо.
Тепер – фокус-покус 😉
Змащувати майонезом терті овочі та яйця прямо в салатнику – не дуже зручно. Все прилипає до ложки, намагається змішатися.
Тож полегшуємо собі завдання.
Оскільки усі необхідні інгредієнти у нас подрібнені в окремі ємності (так, я в курсі, що біль посуду мити J), то прямо в тих мисочках перемішуємо терту картоплю з майонезом, терту моркву з майонезом, терті білки з майонезом.
Жовтки – не чіпаємо. І не захоплюємося майонезом))
На філе викладаємо білки, перемішані із майонезом і дрібкою солі.
Далі – цибульку.
Тепер перемішану із майонезом і підсолену картоплю.
На картоплю – підсолену моркву з майонезом.
Усе це гарненько посипаємо тертими жовтками.
І все – куряча «Мімоза» готова!
P.S. Якщо раптом ви переплутаєте чи навмисно зміните послідовність шарів інгредієнтів – може вийти ще смачніше 😉