“Мімоза” з курятиною

Якщо робити все нормально і «як у людей», то шанси отримати щось незвичайне і смачніше за оригінал наближуються до нулю.

 

%d0%bc%d1%96%d0%bc%d0%be%d0%b7%d0%b0

А якщо покопатися у мережі, начитатися усякого, а потім спробувати зробити – можна поласувати файним салатом «Мімоза». У якому замість консервованої риби буде куряче м’ясо.

 

«Мімоза» – один з моїх найулюбленіших салатів. А цей варіант із куркою  сподобався мені й моїй родині набагато більше за оригінальний рецепт.

 

До речі, сьогодні зранку не маю жодної ідеї, чим годувати свої на обід та вечерю. Аж ось воно, спасіння))

 

Доведеться зараз відволіктися і помоніторити наявність-відсутність потрібних продуктів у холодильнику))

 

О, наче все є, окрім курки 🙂 Значить, зможу додати власне фото, а не з просторів інтернету позичене.

 

Потрібно:

  • 1 куряче філе

  • 1 морква велика (чи 2 середні)

  • 3 невеликі картоплини

  • 1 цибулина

  • 4 яйця

  • Майонез

  • Сіль

Приготування

Відварюємо куряче філе до готовності – приблизно 20 хвилин після закипання.

 

Картоплю і моркву відварюємо разом до готовності.

 

Відварюємо яйця вкруту.

 

Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо. Щоб цибуля у салаті була негірка, заливаємо її окропом, залишаємо на 10 хвилин. Потім промиваємо у холодній воді.

 

img_20161002_181331

 

Відварену моркву чистимо і натираємо на дрібній терці в окрему ємність.

 

img_20161002_192548

 

Картоплю також чистому і дрібно натираємо в окрему ємність.

 

img_20161002_191119

 

Відварене філе курки виймаємо з води, даємо трохи охолонути. І пальцями рвемо на дрібні шматочки.

 

IMG_20161002_184245.jpg

 

Білки відділяємо від жовтків. Окремо в одну ємність натираємо дрібно білки. Окремо – жовтки.

 

img_20161002_185356

 

img_20161002_193845

На дно ємності для салату викладаємо подрібнене філе курки. Трооошечки підсолюємо.

 

Тепер – фокус-покус 😉

 

Змащувати майонезом терті овочі та яйця прямо в салатнику – не дуже зручно. Все прилипає до ложки, намагається змішатися.

 

Тож полегшуємо собі завдання.

 

Оскільки усі необхідні інгредієнти у нас подрібнені в окремі ємності (так, я в курсі, що біль посуду мити J), то прямо в тих мисочках перемішуємо терту картоплю з майонезом, терту моркву з майонезом, терті білки з майонезом.

 

Жовтки – не чіпаємо. І не захоплюємося майонезом))

 

На філе викладаємо білки, перемішані із майонезом і дрібкою солі.

 

img_20161002_185855

Далі – цибульку.

 

img_20161002_190124

 

Тепер перемішану із майонезом і підсолену картоплю.

 

img_20161002_192032

 

На картоплю – підсолену моркву з майонезом.

 

img_20161002_193533

 

Усе це гарненько посипаємо тертими жовтками.

 

img_20161002_194245

 

І все – куряча «Мімоза» готова!

 

P.S. Якщо раптом ви переплутаєте чи навмисно зміните послідовність шарів інгредієнтів – може вийти ще смачніше 😉

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *