Шулики

Цього літа мені не вдалося спробувати приготувати шулики. Пізно дізналася про цю страву, а коли спохватилася – маку у межах досяжності не виявилося.

 

%d1%88%d1%83%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8

Вирішила – значить не треба, спробую іншим разом. Моїм солодкоїжкам точно сподобається.

 

«Із води та муки пекла баба шулики», – кажуть в Україні. Ці коржики – традиційна страва, яку готували до Медового (Першого) спасу.

 

Мак і мед роблять шулики просто мрією для любителів солодкого. То ж діти і чоловіки «розмітають» їх надзвичайно швидко.

 

Один із рецептів, що знайшла тоді, публікую тут. Думаю, і без свята ця страва стане чудовим десертом.

 

А після того, як спробую зробити сама, додам свої фото і, можливо, коментарі. А поки що – чекаю на ваші враження у коментарях!

 

Потрібно:

Для тіста:

  • Стакан кислого молока або кефіру

  • 1 яйце

  • 100 грамів цукру

  • 2 столові ложки олії

  • Борошно

  • 1 чайна ложка соди

  • Дрібка солі

Для поливки:

  • Стакан маку

  • Кілька ложок меду (на ваш смак)

Приготування

Кисле молоко (кефір), яйце, соду, цукор і сіль змішати у мисці. Додати олію, перемішати.

 

Досипати муки стільки, щоб вимісити туге тісто.

 

Як тісто вимішали, робимо з нього пласкі палянички і смажимо на сухій сковорідці по одній до готовності.

 

Тепер робимо заправку. Стакан маку запарюємо і розтираємо. У розтертий мак додаємо мед за смаком.

 

Готові коржики ламаємо на невеликі шматочки або ж ріжемо ромбиками. Заливаємо їх маком із медом. Залишаємося трохи настоятися.

 

А потім встигаємо спробувати, поки діти й чоловік не з’їли усе))

Смачного!

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *