Цього літа мені не вдалося спробувати приготувати шулики. Пізно дізналася про цю страву, а коли спохватилася – маку у межах досяжності не виявилося.
Вирішила – значить не треба, спробую іншим разом. Моїм солодкоїжкам точно сподобається.
«Із води та муки пекла баба шулики», – кажуть в Україні. Ці коржики – традиційна страва, яку готували до Медового (Першого) спасу.
Мак і мед роблять шулики просто мрією для любителів солодкого. То ж діти і чоловіки «розмітають» їх надзвичайно швидко.
Один із рецептів, що знайшла тоді, публікую тут. Думаю, і без свята ця страва стане чудовим десертом.
А після того, як спробую зробити сама, додам свої фото і, можливо, коментарі. А поки що – чекаю на ваші враження у коментарях!
Потрібно:
Для тіста:
-
Стакан кислого молока або кефіру
-
1 яйце
-
100 грамів цукру
-
2 столові ложки олії
-
Борошно
-
1 чайна ложка соди
-
Дрібка солі
Для поливки:
-
Стакан маку
-
Кілька ложок меду (на ваш смак)
Приготування
Кисле молоко (кефір), яйце, соду, цукор і сіль змішати у мисці. Додати олію, перемішати.
Досипати муки стільки, щоб вимісити туге тісто.
Як тісто вимішали, робимо з нього пласкі палянички і смажимо на сухій сковорідці по одній до готовності.
Тепер робимо заправку. Стакан маку запарюємо і розтираємо. У розтертий мак додаємо мед за смаком.
Готові коржики ламаємо на невеликі шматочки або ж ріжемо ромбиками. Заливаємо їх маком із медом. Залишаємося трохи настоятися.
Дуже смачно!!!