Якось на ранок після святкування дня народження мами коханого почувалась я недобре. Не те, щоб похмілля, але думки про розсіл раз у раз виникали.
За відсутності розсолу довелося думати про солоні огірки. Потім згадала, що в холодильнику залишилося трохи вареної ковбаси, яка не дуже до смаку мені прийшлася.
Інтернет мені підказав, що до солоних огірків чудово пасує зелений горошок.
І тут до мене дійшло нарешті: якщо все це накидати на тісто, змащене майонезом із кетчупом, і зверху присипати великою кількістю тертого сиру, то… Я отримаю мега-смачну піцу!
Піцу я взагалі люблю. Але стандартний набір інгредієнтів, якому я зазвичай віддаю перевагу, трохи набрид.
А тут – за вікном дощить, у голові тріщить, в хаті ще холодно…
А як ввімкнути духовку – воно ж зразу тепліше стане)
Тож зганяла я в магазин, докупила що треба.
Ще й заразом здійснила одну зі своїх маленьких побутових мрій – придбала форму для випікання піци. Китайську й недорогу, але так давно на неї дивилася. Мені вистачить ))
І, у піднесеному настрої повернувшись додому, приготувала одну з найсмачніших піц, що мені доводилося робити.
Потрібно на 1 піцу:
-
Готове листково-дріжжове тісто – 500 грам
-
150 грам вареної ковбаси
-
150 грам копченої ковбаси
-
1 маленька цибулина
-
Півбанки консервованого горошку
-
1 – 2 солоні огірки
-
150 – 200 грам твердого сиру
-
Майонез, кетчуп – по 1,5 столових ложки
Приготування
Тісто розморожуємо за інструкцією на упаковці. Або робимо самостійно.
Поки тісто розморожується, готуємо начинку.
В окремі ємності нарізаємо обидва види ковбаси. Цибулю чистимо, миємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Солоні огірки нарізаємо тонкими кружальцями.
Сир натираємо на великій терці.
Банку з горошком відкриваємо )) Необхідну кількість горошку висипаємо в дуршлаг, щоб позбутися зайвої рідини.
Вмикаємо духовку, щоб вона нагрілася.
Ємність для випікання піци (підійде і звичайне деко) змащуємо тонким шаром вершкового масла або соняшникової олії.
Викладаємо у змащену форму тісто, розкатане до товщини 5-6 мм. Готове тісто продається приблизно такої товщини, як бажаєте – можете розкатати, щоб було тонше. Краї трохи загинаємо догори.
У мисочці змішуємо до однорідної маси майонез і кетчуп. Цією сумішшю гарненько змащуємо усю поверхню тіста.
Рівномірно розсипаємо по тісту півкільця цибулі. Розкладаємо кружельця солоного огірка.
Далі викладаємо нарізану ковбасу: і варену, і копчену.
Тепер – черга зеленого горошку.
Усе щедро посипаємо тертим сиром.
Відправляємо у духовку (там має бути середній вогонь). Залишаємо на 15 хвилин.
Через чверть години перевіряємо готовність: втикаємо у тісто зубочистку, виймаємо. Якщо тіста на зубочистці немає, і сир розплавився, – піца готова.
Як на зубочистці трохи тіста налипло – залишаємо у духовці ще на 5 – 7 хвилин.