Домашня піца з ковбасою, солоними огірками і зеленим горошком

Якось на ранок після святкування дня народження мами коханого почувалась я недобре. Не те, щоб похмілля, але думки про розсіл раз у раз виникали.

 

%d0%bf%d1%96%d1%86%d1%86%d0%b01

За відсутності розсолу довелося думати про солоні огірки. Потім згадала, що в холодильнику залишилося трохи вареної ковбаси, яка не дуже до смаку мені прийшлася.

 

Інтернет мені підказав, що до солоних огірків чудово пасує зелений горошок.

 

І тут до мене дійшло нарешті: якщо все це накидати на тісто, змащене майонезом із кетчупом, і зверху присипати великою кількістю тертого сиру, то… Я отримаю мега-смачну піцу!

 

Піцу я взагалі люблю. Але стандартний набір інгредієнтів, якому я зазвичай віддаю перевагу, трохи набрид.

 

А тут – за вікном дощить, у голові тріщить, в хаті ще холодно…

 

А як ввімкнути духовку – воно ж зразу тепліше стане)

 

Тож зганяла я в магазин, докупила що треба.

 

Ще й заразом здійснила одну зі своїх маленьких побутових мрій – придбала форму для випікання піци. Китайську й недорогу, але так давно на неї дивилася. Мені вистачить ))

 

%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b0-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bf%d1%96%d1%86%d0%b8

 

І, у піднесеному настрої повернувшись додому, приготувала одну з найсмачніших піц, що мені доводилося робити.

Потрібно на 1 піцу:

  • Готове листково-дріжжове тісто – 500 грам

  • 150 грам вареної ковбаси

  • 150 грам копченої ковбаси

  • 1 маленька цибулина

  • Півбанки консервованого горошку

  • 1 – 2 солоні огірки

  • 150 – 200 грам твердого сиру

  • Майонез, кетчуп – по 1,5 столових ложки

 

%d1%81%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%bd%d1%96-%d0%be%d0%b3%d1%96%d1%80%d0%ba%d0%b8

 

Приготування

Тісто розморожуємо за інструкцією на упаковці. Або робимо самостійно.

 

Поки тісто розморожується, готуємо начинку.

 

В окремі ємності нарізаємо обидва види ковбаси. Цибулю чистимо, миємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

 

Солоні огірки нарізаємо тонкими кружальцями.

 

Сир натираємо на великій терці.

 

Банку з горошком відкриваємо )) Необхідну кількість горошку висипаємо в дуршлаг, щоб позбутися зайвої рідини.

 

Вмикаємо духовку, щоб вона нагрілася.

 

%d0%bf%d1%96%d1%86%d0%b002

 

Ємність для випікання піци (підійде і звичайне деко) змащуємо тонким шаром вершкового масла або соняшникової олії.

Викладаємо у змащену форму тісто, розкатане до товщини 5-6 мм. Готове тісто продається приблизно такої товщини, як бажаєте – можете розкатати, щоб було тонше. Краї трохи загинаємо догори.

 

У мисочці змішуємо до однорідної маси майонез і кетчуп. Цією сумішшю гарненько змащуємо усю поверхню тіста.

 

Рівномірно розсипаємо по тісту півкільця цибулі. Розкладаємо кружельця солоного огірка.

 

Далі викладаємо нарізану ковбасу: і варену, і копчену.

 

Тепер – черга зеленого горошку.

 

Усе щедро посипаємо тертим сиром.

 

Відправляємо у духовку (там має бути середній вогонь). Залишаємо на 15 хвилин.

 

%d0%bf%d1%96%d1%86%d0%b003

 

Через чверть години перевіряємо готовність: втикаємо у тісто зубочистку, виймаємо. Якщо тіста на зубочистці немає, і сир розплавився,  – піца готова.

 

Як на зубочистці трохи тіста налипло – залишаємо у духовці ще на 5 – 7 хвилин.

 

Подаємо гарячою 😉

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *