Як на мене, найбільше помідоркам пасують майонез і тертий твердий сир.
Профі поєднують цю смакоту із баклажанами. Але в мене із баклажанами поки що не склалося – тіки вчуся.
Тому зупинимося на салатику. Я б, власне, готувала його лише з самих томатів, сиру і майонезу. Ну хіба що цибульки ще туди.
Але з метою різноманіття і «щоб не пропали, і куди їх дівать» доводиться додавати й огірки. Тож залишимо огірки як інгредієнт за смаком))
Потрібно:
-
3 – 4 великих помідори (червоні, рожеві або жовті – які ви любите)
-
2 – 4 огірки (якщо підстаркуваті, то тре’ зняти кожуру)
-
1 цибулина або пучок зеленої цибулі
-
100 – 150 грам твердого сиру
-
Майонез
-
Сіль, перець, спеції за смаком
Приготування
Наріжте пів кружечками огірки і помідори. Втім, розмір шматочків на ваш смак – комусь подобається, коли у салаті усе дрібненько, комусь (як моєму коханому) – величезні кусні))
Цибульку нарізаємо півкільцями, якщо середня, або чверть кільцями – якщо велика.
Твердий сир натираємо на середній або маленькій терці.
У салатнику перемішуємо нарізані огірки, помідори і цибулю із майонезом, сіллю та спеціями (за смаком).
Зверху щедро присипаємо тертим сиром. Більше перемішувати не треба.
Якщо салат збираєтесь їсти не зразу після приготування, то овочі у салатнику присолюємо, вичавлюємо зверху майонез (не перемішуємо!!!) і присипаємо сиром.
Так салатик не «потече». А вже як їстимете, можете перемішати.