Салат «Літній» із твердим сиром

Як на мене, найбільше помідоркам пасують майонез і тертий твердий сир.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bc%d1%96%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b8%d1%80

Профі поєднують цю смакоту із баклажанами. Але в мене із баклажанами поки що не склалося – тіки вчуся.

 

Тому зупинимося на салатику. Я б, власне, готувала його лише з самих томатів, сиру і майонезу. Ну хіба що цибульки ще туди.

 

Але з метою різноманіття і «щоб не пропали, і куди їх дівать» доводиться додавати й огірки. Тож залишимо огірки як інгредієнт за смаком))

 

Потрібно:

  • 3 – 4 великих помідори (червоні, рожеві або жовті – які ви любите)

  • 2 – 4 огірки (якщо підстаркуваті, то тре’ зняти кожуру)

  • 1 цибулина або пучок зеленої цибулі

  • 100 – 150 грам твердого сиру

  • Майонез

  • Сіль, перець, спеції за смаком

 

%d1%86%d0%b8%d0%b1%d1%83%d0%bb%d1%8f-%d0%bf%d1%96%d0%b2%d0%ba%d1%96%d0%bb%d1%8c%d1%86%d1%8f%d0%bc%d0%b8

Приготування

Наріжте пів кружечками огірки і помідори. Втім, розмір шматочків на ваш смак – комусь подобається, коли у салаті усе дрібненько, комусь (як моєму коханому) – величезні кусні))

 

Цибульку нарізаємо півкільцями, якщо середня, або чверть кільцями – якщо велика.

 

Твердий сир натираємо на середній або маленькій терці.

 

У салатнику перемішуємо нарізані огірки, помідори і цибулю із майонезом, сіллю та спеціями (за смаком).

 

Зверху щедро присипаємо тертим сиром. Більше перемішувати не треба.

 

%d1%82%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%b9-%d1%81%d0%b8%d1%80

 

 Якщо салат збираєтесь їсти не зразу після приготування, то овочі у салатнику присолюємо, вичавлюємо зверху майонез (не перемішуємо!!!) і присипаємо сиром.

 

Так салатик не «потече». А вже як їстимете, можете перемішати.

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *