Гороховий суп

Якщо чесно, то найсмачніший гороховий суп із копченими реберцями готує мій коханий. Проте, люди кажуть, що «експлуатація дитячої праці» незаконна. Принаймні, постійна))

 

Гороховий суп

Тому довелося мені й самій навчитися варити цей супчик більш-менш пристойно.

 

Основний процес підгледіла в коханого, звичайно. А там вже експериментальним шляхом дійшла свого рецепту.

 

Все досить просто. Головне – прослідкувати, щоб горох не «втік». Бо інакше доведеться його від плити «відгризати». Ну, і смак супу, звісно, буде геть не той.

 

Кілька секретів «горохового контролю» опишу власне у рецепті.

 

Один з них, до речі, дізналася від куми ще за часів нашої бентежної молодості. За що їй вельми вдячна.

 

Як я їм гороховий суп, то на хліб обов’язково намащую вершкове масло. Ну дуууже смачно 🙂

 

Гороховий суп2

 

Потрібно на 6-літрову каструлю:

  • 700 – 800 грам копчених реберець (можна замінити іншими копченостями, але буде трохи не те)

  • 250 грам гороху (якщо на упаковці вказано, що його потрібно попереднь замочити – зробіть це)

  • 700 грам картоплі (десь 4 великі картоплини)

  • 1 велика цибулина

  • 2 середніх моркви

  • Кілька лаврових листочків

  • Сіль, перець

  • Олія

  • Зелень за смаком

 

Гороховий суп1

Приготування

Горох промиваємо холодною водою, доки вона не стане прозорою і без піни (разів з 10). Пересипаємо горох у нашу каструлю.

 

Реберця нарізаємо на окремі частини. Теж кладемо у каструлю. Заливаємо усе водою. Ставимо на вогонь, більший за середній.

Далеко не відходимо.

 

Як тільки закипить, стоїмо поруч і збираємо шумовкою шум. Також перевіряємо, щоб горох раптом не пристав до дна каструлі – бо пригорить.

 

Як шум вже більше не з’являється, робимо маленький вогонь. Накриваємо каструлю кришкою нещільно. Якщо накрити повністю – горох обов’язково «втече».

 

Ставимо таймер на годину.

 

Тим часом чистимо картоплю, моркву і цибулю.

 

Цибулю дрібно нарізаємо. Моркву натираємо на середній терці.

 

В олії обсмажуємо цибулю. Додаємо моркву і також обсмажуємо, щоб усе було золотисте і гарненьке.

 

Як горох розвариться (за годину після того, як закипів), нарізаємо картоплю кубиками і відправляємо у каструлю. Солимо і перчимо за смаком, додаєм лаврове листя. Варимо 10 хвилин.

 

Тепер додаємо піджарку. Варимо ще 10 – 15 хвилин.

 

Готовий суп розливаємо по мисочках і присипаємо подрібненою зеленню.

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *