Ситний салат із курки та печериць – поживна самостійна страва. Також його можна доповнити гарніром: спагеті, картопляним пюре, відвареним рисом. Для святкового столу теплий курячий салат варто прикрасити зеленню.
Я страшенно полюбляю усілякі смачні салати. Особливо, якщо вони з м’ясом. Влітку, звичайно, я теж ласую помідорно-огірковими салатами. А от у прохолодну пору року хочеться чогось ситнішого.
Якось дощового осіннього дня знайшла я у холодильнику трохи печериць, моркву, цибулю і майонез. Супу не хотілося, смажені гриби трохи приїлися. Чудово було б приготувати щось у кількості на трьох осіб. Бажано – не на один раз. Зрозуміла: хочу салату, теплого, і шоб там курочка була.
Шукала-шукала, і знайшла тут ідеальний варіант. І куряче м’ясце до складу входить, і салат подається теплим (і холодним – теж смачний). Довелося усе ж таки взяти парасоль і навідатися у магазин – докупити інгредієнти, яких не вистачало. А потім – смачна насолода!
Потрібно:
- 1 звичайна банка консервованої кукурудзи
- 300 грам грибів (печериці зараз продаються цілий рік)
- 100 грам цибулі
- 2 середні морквини
- 300 грам курячого філе
- 2 яйця
- Сіль
- Майонез
- Олія рослинна
Приготування
Відварюємо куряче філе до готовності (це приблизно 20 хвилин після закипання). Охолоджуємо і дрібно ріжемо. Мені подобається розділяти філе на окремі волокна пальцями – у салаті виглядає естетичніше.
Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на терці середнього розміру.
Гриби миємо, чистимо і нарізаємо кубиками.
На рослинній олії на середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо моркву і ще хвилин п’ять смажимо. Періодично перемішуємо.
Додаємо гриби і смажимо, перемішуючи, доки уся рідина не випарується. Морква має стати м’якою, а печериці – набути злегка золотистого кольору. В середньому вистачає 20 хвилин. Залишаємо охолонути.
Яйця натираємо на середній терці.
Змішуємо у салатнику куряче філе, яйця, гриби із морквою та цибулею і кукурудзу. Солимо, перчимо за смаком, заправляємо майонезом. Салат готовий!
Смачного!