Ситний салат із куркою та грибами

Ситний салат із курки та печериць – поживна самостійна страва. Також його можна доповнити гарніром: спагеті, картопляним пюре, відвареним рисом. Для святкового столу теплий курячий салат варто прикрасити зеленню.

Салат

Я страшенно полюбляю усілякі смачні салати. Особливо, якщо вони з м’ясом. Влітку, звичайно, я теж ласую помідорно-огірковими салатами. А от у прохолодну пору року хочеться чогось ситнішого.

Якось дощового осіннього дня знайшла я у холодильнику трохи печериць, моркву, цибулю і майонез. Супу не хотілося, смажені гриби трохи приїлися. Чудово було б приготувати щось у кількості на трьох осіб. Бажано – не на один раз. Зрозуміла: хочу салату, теплого, і шоб там курочка була.

Шукала-шукала, і знайшла тут ідеальний варіант. І куряче м’ясце до складу входить, і салат подається теплим (і холодним – теж смачний). Довелося усе ж таки взяти парасоль і навідатися у магазин – докупити інгредієнти, яких не вистачало. А потім – смачна насолода!

Салат с кукурузой и грибами

Потрібно:

  • 1 звичайна банка консервованої кукурудзи
  • 300 грам грибів (печериці зараз продаються цілий рік)
  • 100 грам цибулі
  • 2 середні морквини
  • 300 грам курячого філе
  • 2 яйця
  • Сіль
  • Майонез
  • Олія рослинна

Приготування

Відварюємо куряче філе до готовності (це приблизно 20 хвилин після закипання). Охолоджуємо і дрібно ріжемо. Мені подобається розділяти філе на окремі волокна пальцями – у салаті виглядає естетичніше.

Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на терці середнього розміру.

Гриби миємо, чистимо і нарізаємо кубиками.

На рослинній олії на середньому вогні обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо моркву і ще хвилин п’ять смажимо. Періодично перемішуємо.

Додаємо гриби і смажимо, перемішуючи, доки уся рідина не випарується. Морква має стати м’якою, а печериці – набути злегка золотистого кольору. В середньому вистачає 20 хвилин. Залишаємо охолонути.

Яйця натираємо на середній терці.

Змішуємо у салатнику куряче філе, яйця, гриби із морквою та цибулею і кукурудзу. Солимо, перчимо за смаком, заправляємо майонезом. Салат готовий!

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *