Бісквітний кексик легко і швидко

Коли на душі шкряботуться кошенята, і хочеться чогось смачненького, а в магазин іти ліньки або нема за що, я дістаю блендер і форму з діркою посередині…

 

img_20170301_120626_1

І знаю, шо трохи менше ніж за годину в мене буде бісквітний кексик.

 

Він пахтітеме на всю квартиру ваніллю. І вже від цього аромату гарячої, свіжої випічки підніматиметься настрій.

 

А як трошечки охолоне – поставити на столик свіжозаварений міцний чорний чай, вершкове масло та мед.

 

Відрізати обережно по шматочку, змащувати кожен шматочок маслом, а зверху – краплинку меду.

 

І запивати чаєм.

 

І на душі стає тепліше 😉

 

Потрібно:

  • 4 яйця

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка борошна

  • 2 чайних ложки ванільного цукру

Приготування

У глибоку миску всипаємо борошно.

 

img_20170301_105114_1

 

Туди ж і цукор, і ванільний цукор. Трохи перемішуємо.

 

img_20170301_105451_1

 

Вбиваємо яйця.

img_20170301_105735_1

 

Усе гарненько перемішуємо блендером, або міксером, або руцями.

 

Повинна бути однорідна маса, як густа сметана.

 

img_20170301_110304_1

 

Тим часом вмикаємо духовку. Вона має прогрітися.

 

Поки духовка прогрівається, змащуємо форму для кексу вершком маслом або маргарином, присипаємо борошном. Це потрібно, щоб тісто не поприлипало до стінок форми.

 

img_20170301_104822_1

 

Тепер обережно й акуратно виливаємо тісто з миски у форму. Дивимось, щоб воно рівномірно розподілилося.

 

img_20170301_111129

 

Ставимо форму із тістом у духовку на середній вогонь.

 

Ставимо таймер на 30 хвилин.

 

За тридцять хвилин перевіряємо, чи готове. Втикаємо зубочистку в кексик. Виймаємо. Якщо тісто наліпло – залишаємо ще хвилин на десять. Якщо зубочистка суха – кексик готовий.

 

img_20170301_120250

 

Виймаємо його з духовки. Нехай охолоне 5 – 10 хвилин.

 

Потім обережно перевертаємо форму із кексом на тарілку.

 

Якщо переживаєте, що міг пристати до форми, перед тим, як виймати, легенько виделкою повідсувайте його від стінок.

 

img_20170301_120626_1

 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *