Суп «Харчо»

Це правильний рецепт Харчо: з яловичиною, із додаванням волоських горіхів та інших секретних інгредієнтів. Покрокова інструкція допоможе приготувати суп із насиченим, гострим смаком.

харчо

Що робити, коли вдома вимкнули електрику і інтернет разом  із нею, а на обід нема шо їсти?..

Правильно – спитати чоловіка: «гречаний суп чи суп «Харчо»?». І почути у відповідь: «Харчо!».

 

Особливо весело, якщо до цього суп «Харчо» ти не те що не готувала, а навіть жодного разу не куштувала. Отже, потрібно правильно і смачно приготувати те, не знаю яке 😉 Але ж ми не шукаємо легких шляхів!

 

Досконало вивчивши рецепт смачного харчо із сайту, якому довіряю (http://www.say7.info/), я вирушила на пошуки яловичини, духмяної травички та спецій. Придбавши необхідне і дотягнувши цю «прєлєсть» на 9-й поверх пішки, засумнівалася у власній психічній адекватності. Втім, відступати було пізно.

 

яловичина

Поки варився бульйон, припахала чоловіка наколоти горіхів. Потім, майже не відходячи від плити, чаклувала над супом «Харчо». І результат виявився вартим зусиль, і навіть перевершив мої очікування. Гострий, наваристий, ароматний – ну просто бездоганний.

 

З такого діла довелося навіть покликати гостей, щоб і вони насолодилися. Суп «Харчо» їм так сподобався, що кожен ще рази зо два просив добавки.

 

Тому рекомендую і вам, маючи вільний час, побавити рідних смачним супом-харчо.

 

кінза

Потрібно

  •  500 грам яловичини (філе або грудинка на кісточці)

  • 200 грам рису

  • 100 грам волоських горіхів

  • 150 грам соусу ткемалі або сацебелі

  • 150 грам цибулі

  • 3 – 4 зубчики часнику

  • 2 чайних ложки хмелі-сунелі

  • Червоний перець – 1– 2 чайних ложки

  • Перець горошком – 5 – 6 штук

  • Сіль

  • Зелень за смаком

суп харчо

Приготування:

М’ясо нарізати невеликими шматочками. Залити 3 л води, варити 1,5 години (накип прибирати).

Цибулю дрібно покришити. Горіхи подрібнити у блендері. Якщо блендера немає, горіхи можна подрібнити ножем.

Цибулю обсмажити на олії.

У готовий бульйон засипати рис, варити 10 хвилин.

Додати цибулю, потім горіхи, потім соус.

Додати хмелі-сунелі, перець, посолити за смаком, варити 5 – 7 хвилин.

Додати вичавлений через часникочавилку часник, прибрати з вогню і дати настоятися 10 – 20 хвилин під кришкою.

Перед подачею посипати подрібненою зеленню.

 

#dartsya #Дарця бажає смачного!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *