Якось я здуріла… І вирішила до якогось свята приготувати коханому…
…печінковий тортик.
Сама я цей тортик не те шоб терпіти не могла. Кілька разів у гостях спробувала – не сподобалось. Тому й ніколи його не готувала – занадто багато клопоту заради страви, яку не їстиму.
Але в той день щось на мене таки найшло. Знайшла на одному із своїх улюблених сайтів рецептик і пішла в супермаркет скуплятися. Добре, що блендер в мене тоді ще працював ))
Рецепт – чудовий, тортик вийшов – пальчики оближеш, але певний час на кухні усе ж таки доведеться постирчати. Втім, воно того варте – з’їли ми той тортик майже одразу.
Потрібно:
700 грам яловичої печінки (я брала курячу – вийшло дуже ніжно)
2 яйця
100 мл молока
100 грам борошна
200 грам цибулі
200 грам моркви
3 зубчики часнику
Майонез
Олія
Сіль
Приготування
Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо середній терці.
Обсмажуємо цибулю на олії (я смажила, пока цибуля не стала прозорою). Додаємо туди ж моркву, і усе гарненько обсмажуємо.
Цей процес вимагатиме певного часу. Я б рекомендувала смажити на вогні, трохи більшому за середній, і часто перемішувати.
Під кінець процесу кількість цибулі і моркви помітно зменшиться. Обсмажена суміш стане м’якою і буде дуже приємно пахнути.
Тепер додайте у майонез (я використала склянку чи навіть більше) вичавлений через часникочавилку часник і гарненько перемішайте.
Сиру курячу печінку гарно промийте, а яловичу – ще й звільніть від плівки. Потім перемеліть печінку у блендері або через м’ясорубку.
Додайте яйця і добре перемішайте (я використовувала блендер). Тепер долийте молоко і знову перемішайте.
У суміш додайте необхідну кількість борошна, сіль, перемішайте (я, знову ж таки, користувалася блендером).
Сковорідку потрібно змастити олією і розігріти. Але не занадто. Смажимо печінкові млинці, як звичайні. Але трохи довше – з кожного боку приблизно по 5 хвилин, на середньому вогні.
Мають перегортатися без ускладнень. Я брала широку лопатку. Головне – не поспішати і робити усе спокійно.
Під час смаження я викладала готові млинці на одну тарілку, а на іншій вже формувала тортик із тих, що трохи охололи. Але вони все одно мають бути теплими.
Отже, теплий млинець змащуємо майонезом, і на ньго викладаємо певну кількість смаженої з цибулею моркви. Дивіться, щоб начинки вистачило. Накриваємо наступним млинцем. І так, шар за шаром, викладаємо усі млинці.
Можна прикрасити за бажанням – нижче варіанти прикрашання з просторів інтернету.
Бажано, щоб тортик настоявся – я на півгодини запхала його у холодильник